Σάββατο 17 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ελγ9

Πέρασε ένας χρόνος από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΡΟΥΛΗ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Η γυναίκα του Μαριέττα Μαρούλη

Τα παιδιά του Στέλιος, Δήμητρα, Δημήτρης

* * *

Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να φρονιματίζονται οι νεότεροι, προσφέρω στο ΚΚΕ 50.000 δρχ. στη μνήμη του πατέρα μου ΜΙΜΗ και του αδελφικού του συντρόφου αγωνιστή ΜΑΝΩΛΗ ΛΥΜΠΕΡΗ.

Γιώργος Σταθόπουλος

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΚΩΣΤΑ ΜΑΝΔΑΛΑΚΟΥ, ο Γιάννης και η Σοφία Δημητριάδη πρόσφεραν στο "Ριζοσπάστη" 20.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη των αδελφών ΗΛΙΑ και ΓΙΑΝΝΗ ΣΠΑΝΟΥ,που εκτελέστηκαν στις φυλακές της Τρίπολης, γιατί αρνήθηκαν να υπογράψουν ό,τι τους ζητούσαν οι δεσμοφύλακες, ο Γιώργος Αραπάκης πρόσφερε 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

Ελγ9

Πέρασαν 3 χρόνια από τις 25 Μάη 1994, που μας άφησε η αγαπημένη μας μάναΕΥΤΕΡΠΗ Αστ. ΝΤΕΞΗ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Αλκης και Θάλεια Ντεξή

* * *

Ελγ9

Στις 30 Απρίλη 1997 πέθανε ο αγωνιστής ΣΠΥΡΟΣ ΒΛΗΣΜΑΣ (Κάνης).

Στη μνήμη του και αντί για λουλούδια στον τάφο του πρόσφεραν στο "Ριζοσπάστη": Τα μέλη της ΚΟΒ Ιθάκης 5.000 δρχ. και οι Μάχος Γρίνας και Πάνος Μουζάκης από 2.500 δρχ.

* * *

Η αγωνίστρια ΛΟΥΛΑ ΤΣΕΚΕΡΗ,που πέθανε στις 11 Μάη 1997 και κηδεύτηκε την επομένη στο Νεκροταφείο Ζωγράφου,, στην κατοχή και στη διάρκεια του εμφύλιου είχε προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στον αγώνα. Διέθετε το σπίτι της ως γιάφκα για διακίνηση παράνομου υλικού και απόκρυψη καταδιωκόμενων αγωνιστών.

Στη μνήμη της πρόσφεραν: Τα αδέρφια της Μόσχα και Νίκος 50.000 δρχ. για τα παιδιά της Κούβας και τα αδέρφια της, Φοίβος και Μαίρη Τσέκερη 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Αμπελόκηπων - Ελληνορώσων της ΠΕΑΕΑ.

* * *

Ελγ9

Πριν από λίγες μέρες έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 71 χρόνων ο αγωνιστής ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΚΡΟΚΟΣ,από την Ικαρία, μέλος του ΚΚΕ, πιστός στα ιδανικά του κόμματός του και μαχητικός ως το τέλος της ζωής του.

Τιμώντας τη μνήμη του, τα μέλη της ΚΟΒ Κέντρου Νέων Λιοσίων πρόσφεραν, στον καθημερινό του σύντροφο το "Ριζοσπάστη" 20.000 δρχ.

* * *

Πέρασε ένας χρόνος από τότε που έφυγε από κοντά μας η αγωνίστρια ΒΑΓΓΕΛΙΩ Ράπτη - ΛΟΓΑΡΑ.Συμπληρώθηκαν 4 χρόνια από το θάνατο της αγωνίστριας ΑΥΡΑΣ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΟΥ,στελέχους του ΚΚΕ και 7 μήνες από το θάνατο του παλαίμαχου αγωνιστή ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΚΟΥΤΡΟΚΟΗ,επίσης στελέχους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη τους προσφέρω 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Εφη Αντωνοπούλου

* * *

Στη μνήμη των 200 πατριωτών, που εκτελέστηκαν την 1η Μάη 1944 στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, το Παράρτημα Νέας Σμύρνης της ΠΕΑΕΑ, πρόσφερε 3.000 δρχ. στο Κέντρο Μελέτης της Ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ