Κυριακή 25 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
Τα ΜΜΕ μάς αγνοούν!

Συνάντηση με εκπροσώπους γυναικείων οργανώσεων πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στα γραφεία του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ελληνίδων Δημοσιογράφων και έγινε συζήτηση με μέλη του Δικτύου για προβλήματα που απασχολούν τις Ελληνίδες, ιδιαίτερα σ' ό,τι αφορά τα ΜΜΕ.

Μια από τις διαπιστώσεις της συζήτησης, ότι λείπει και είναι καιρός να αποκτήσουν οι γυναίκες "φωνή" στο χώρο των ΜΜΕ. Εκφράζοντας τους προβληματισμούς που ακούστηκαν, η δημοσιογράφος Πώλυ Μηλιώρη συνέταξε ανοιχτή επιστολή (έχει δοθεί για να συνυπογράψουν οι οργανώσεις που συμμετείχαν στη συνάντηση) και ανάμεσα σε άλλα επισημαίνει:

"Παρακολουθώντας τον Τύπο, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τα τηλεοπτικά κανάλια έχουμε όλο και περισσότερο εδραιούμενη εντύπωση ότι δε μας αφορούν. Οτι απευθύνονται σε άλλες γυναίκες, με άλλες ανάγκες, άλλους στόχους, άλλο πολιτισμό...

Επιθυμούμε να διαμαρτυρηθούμε για την ειδησεογραφία και τις πολιτικές αναλύσεις, που μοιάζουν κατά κανόνα να αγνοούν - ακόμη μια φορά - το γυναικείο πληθυσμό της χώρας.

...Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε ότι δεν τίθενται καν προς συζήτηση, ανάλυση, προβληματισμό, διάλογο, ζητήματα όπως η συνέπεια που έχει η περικοπή κοινωνικών δαπανών πάνω στη γυναίκα; Πώς να ερμηνεύσουμε ότι το αναγνωστικό κοινό των εφημερίδων, οι ακροατές και οι ακροάτριες του ραδιοφώνου, οι τηλεθεατές και οι τηλεθεάτριες - δηλαδή οι "ενημερωμένοι πολίτες" - αγνοούν ότι στη σύγχρονη πραγματικότητα, η ανεργία πλήττει κατ' εξοχήν γυναίκες (κατά τα στοιχεία των διεθνών οργανισμών για τα οποία είμαστε απληροφόρητοι);".

Η επιστολή απευθύνεται σε όλους όσοι εμπλέκονται με τα ΜΜΕ (Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, διευθυντές εφημερίδων, ραδιοφωνικών σταθμών, τηλεοράσεων κλπ.) Θα κοινοποιηθεί επίσης σε γυναικείες οργανώσεις, δίκτυα κ. α.

Επιμέλεια

Αλίκη ΞΕΝΟΥ - ΒΕΝΑΡΔΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ