Πέμπτη 29 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ
Τιμωρήθηκε ο Χρ. Τζέκος

Τον αποκλεισμό του Χρ. Τζέκου με ένα χρόνο από τις διεθνείς διοργανώσεις, αποφάσισε το προεδρείο του ΣΕΓΑΣ. Η απόφαση αφορά στο επεισόδιο του Ντόρτμουντ, όπου βρίσκονταν ο Χρ. Τζέκος με τους αθλητές του Χ. Παπαδιά, Γ. Παναγιωτόπουλο και Κ. Θάνου. Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται ότι ο αποκλεισμός επιβλήθηκε για τη βίαιη συμπεριφορά του Τζέκου στον εκπρόσωπο της ΙΑΑΦ. Παράλληλα, ο ΣΕΓΑΣ αποφάσισε να γίνει αυστηρή σύσταση στον προπονητή της Ν. Μπακογιάννη, Γιάννη Κουτσογιαννόπουλο, γιατί "δεν εξάντλησε τα, ομολογουμένως στενά, χρονικά περιθώρια που είχε στη διάθεσή του προκειμένου να υποβληθούν οι αθλητές του σε έλεγχο ντόπινγκ", όταν οι ελεγκτές της ΙΑΑΦ είχαν πάει στη Μαδρίτη για να ελέγξουν την Μπακογιάννη.

Για ευρωπαϊκά πρωτεία ο Πανελλήνιος

Με στόχο να κρατήσει τα πρωτεία, που κατέχει από το 1990, ο Πανελλήνιος θα αγωνιστεί το ερχόμενο Σάββατο στο Πρωτάθλημα Συλλόγων Ευρώπης ανδρών στο στάδιο Καραϊσκάκη. Στους αγώνες στο Φάληρο θα πάρουν μέρος 24 σύλλογοι. Τα κορυφαία ονόματα είναι: ο 400άρης Γερμανός Ν. Μοτσεμπόν, ο Κενυάτης Μ. Κόντσελα στα 800 και 1.500 με τα χρώματα της ισραηλινής Μακάμπι. Από ελληνικής πλευράς ξεχωρίζουν οι Α. Τερζιάν, Α. Γενοβέλης και Κ. Τσαταλός.

Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 2μμ και θα ολοκληρωθούν στις 7 το απόγευμα (ΣΟΥΠΕΡΣΠΟΡ). Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Η Κόφφα 11.21

Εξαιρετική εμφάνιση έκανε η Κατερίνα Κόφφα στο διεθνές μίτινγκ της Οστράβας. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια κέρδισε στα 100μ. με 11.21, ενώ δεύτερη ήταν η Νιγηριανή Αζίνουα, χρυσή ολυμπιονίκης του μήκους, με 11.24.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ