Σάββατο 31 Μάη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Καννών

Αφιέρωμα στο 50ό Φεστιβάλ των Καννών έχει ετοιμάσει το δεύτερο κρατικό κανάλι. Το αφιέρωμα, που έχει τίτλο "50 χρόνια Φεστιβάλ Καννών",θα μεταδοθεί από την ΕΤ-2 σε δύο ωριαία επεισόδια τη Δευτέρα 2 Ιούνη στις 21.00 και την Τετάρτη 4 Ιούνη στις 23.30.Θα παρουσιαστούν σκηνές από τις σημαντικότερες ταινίες, που διαγωνίστηκαν στο επίσημο πρόγραμμα, καθώς και συνεντεύξεις με τους συντελεστές τους. Ο φακός της εκπομπής παρακολουθεί την απονομή των βραβείων, αλλά και τα όσα διαδραματίστηκαν στο παρασκήνιο.

Προσωπικότητες από το χώρο του κινηματογράφου μιλάνε για τα μυστικά της τέχνης τους και για το Φεστιβάλ των Καννών. Μεταξύ αυτών, οι Αντρέι Κοντσαλόφσκι, Ιζαμπέλ Ατζανί, Γκάρι Ολντμαν, Νάνι Μορέτι, Σιγκούρνι Γουίβερ, και Μπρους Γουίλι. Στη μακρόχρονη σχέση τους με το Φεστιβάλ, αναφέρονται και δύο Ελληνες σκηνοθέτες, ο Μιχάλης Κακογιάννης και ο Θόδωρος Αγγελόπουλος.

Στις ταινίες τους, αναφέρονται οι τιμηθέντες με Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτες Κιαροστάμι και Ιμαμούρα, ενώ η Λιβ Ούλμαν και η Περνίλα αναφέρονται στη σχέση τους με τον μεγάλο Σουηδό σκηνοθέτη Μπέργκμαν, που φέτος τιμήθηκε με το "Χρυσότερο" από τους "Χρυσούς Φοίνικες". Η επιμέλεια και η σκηνοθεσία της εκπομπής είναι της Ελπίδας Σκούφαλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ