Κυριακή 1 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δεκαπενθήμερο δράσης ενάντια στη Συνθήκη του Μάαστριχτ

Ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής Βορειοδυτικής Πελοποννήσου του ΚΚΕ

Με ενθουσιασμό προετοιμάζονται οι κομμουνιστές της Βορειοδυτικής Πελοποννήσου, της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς να ριχτούν στην Πανεξόρμηση που ξεκινά το ΚΚΕ για την ενημέρωση του λαού γύρω από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και την ανάγκη Δημοψηφίσματος.

Η Επιτροπή Περιοχής Βορειοδυτικής Πελοποννήσου του ΚΚΕ καλεί τους κομμουνιστές να δώσουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της εξόρμησης. Στην ανακοίνωσή της η ΕΠ σημειώνει:

"Πέντε χρόνια από την υπογραφή της Συνθήκης του Μάαστριχτ και την ψήφισή της στο ελληνικό Κοινοβούλιο από τα κόμματα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της ΠΟΛ. ΑΝ. και του ΣΥΝ, επιβεβαίωσαν με τον πιο δραματικό τρόπο την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ.

Πέντε χρόνια μετά, η εργατική τάξη, η αγροτιά, όλοι οι εργαζόμενοι και η νεολαία της περιοχής γνώρισαν με μεγαλύτερη ένταση την καταστροφή της παραγωγικής βάσης. Δεκάδες επιχειρήσεις - κολοσσοί έκλεισαν (ΠΕΙΡΑΪΚΗ - ΠΑΤΡΑΪΚΗ, ΧΑΡΤΟΠΟΙΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ). Η αγροτιά γνώρισε τη συρρίκνωση στο εισόδημά της: Παραγωγικές καλλιέργειες (σταφίδα, λάδι, οπωροκηπευτικά) οδηγούνται σε καταστροφή μετά την υλοποίηση των συμφωνιών της ΓΚΑΤΤ και την αναθεώρηση της ΚΑΠ. Η ανεργία χτυπά σήμερα την πόρτα σε δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Η πολιτιστική υποβάθμιση, η ναρκο-πολιτική, τα αδιέξοδα είναι οράματα του "εκσυγχρονισμού" της Κεντροαριστεράς, στα πλαίσια του Μάαστριχτ, της "σύγκλισης" που υπόσχονται τόσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όσο και οι κάθε λογής ευρωλάγνοι και υποτακτικοί του ευρωπαϊκού μονόδρομου. Κανείς σήμερα δεν αρνείται τις τεράστιες επιπτώσεις, συνεχίζουν όμως να εξαπατούν το λαό, λέγοντας ότι τάχα με την "αναθεώρηση" της Συνθήκης του Μάαστριχτ η ζοφερή κατάσταση θα αλλάξει. Λένε ψέματα.

Ευρωπαϊκή Ενωση και ΝΑΤΟ είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Σκορπούν το θάνατο στα Βαλκάνια, συγκροτούν αποσπάσματα ταχείας επέμβασης κατά των λαών, στηρίζουν τις πιο αντιδραστικές δυνάμεις της καπιταλιστικής παλινόρθωσης στα Βαλκάνια. Τα παραδείγματα της Γιουγκοσλαβίας και της Αλβανίας είναι χαρακτηριστικά.

Γιατί στην πορεία της αναθεώρησης επιβάλλεται το πανευρωπαϊκό φακέλωμα με τη Συνθήκη ΣΕΝΓΚΕΝ και προφανώς εκείνων που έχουν "ενοχλητική" πολιτική και συνδικαλιστική δραστηριότητα.

Γιατί γενικεύεται - συντονίζεται η επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Η Παιδεία, η Υγεία, η Πρόνοια παραδίνονται στα μονοπώλια και γενικότερα στην ιδιωτική πρωτοβουλία, ανεξάρτητα αν αυτή την επίθεση προσπαθούν να την εμφανίσουν σαν προϊόν συναίνεσης με τις υποταγμένες ηγεσίες συνδικαλιστικών οργάνων (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΑΣΕΓΕΣ), με τα περιβόητα ΤΣΑ και τον "κοινωνικό διάλογο" - απάτη.

Παρά την προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού με την ποινικοποίηση των αγώνων (όπως οι διώξεις των αγωνιστών αγροτών), ο μονόδρομος του λαού και της νεολαίας είναι η ΕΝΤΑΣΗ της πάλης, το παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης στην πολιτική της ΕΕ, της Συνθήκης του Μάαστριχτ για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Η διεκδίκηση του ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ, ΕΝΑ ΙΣΧΥΡΟ "ΟΧΙ" ΤΟΥ ΛΑΟΥ, θα είναι όπλο στην πάλη του ενάντια στο οικοδόμημα των πολυεθνικών της Ευρώπης, για την οικοδόμηση του παλλαϊκού αντιιμπεριαλιστικού μετώπου.

Η Επιτροπή Περιοχής του ΚΚΕ καλεί τα μέλη, τα στελέχη του Κόμματος και της ΚΝΕ αυτές τις μέρες μέχρι και τη Διακυβερνητική να εντείνουν τις προσπάθειες για ενημέρωση του λαού, οργάνωση πάλης ενάντια στη λεγόμενη αναθεώρηση και τη Συνθήκη του Μάαστριχτ.

Από σήμερα μέχρι τις 15 Ιούνη να μη μείνει τόπος δουλιάς, κλάδος, επιχείρηση, γειτονιά στην πόλη, χωριό, χώρος που ζει, δουλεύει και σπουδάζει η νεολαία, που δε θα φτάσει η πολιτική του ΚΚΕ. Το προσκλητήριο της πάλης, της αντεπίθεσης, της ελπίδας για το λαό και τη νεολαία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ".

Τις επόμενες μέρες οι ΚΟ του ΚΚΕ στη Δυτική Πελοπόννησο και τα Νησιά πραγματοποιούν περιοδείες ενημέρωσης του λαού για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ. Το πρόγραμμα των περιοδειών είναι το ακόλουθο:

ΑΧΑΪΑ:

Κυριακή 1/6: Σαγέικα, Λάππα, Μετόχι, Απιδεώνας, Καγκάδι, Καρέικα, Καραμεσινέικα, Μύρτος, Κρίνος, Φράγκα, Ριόλος, Πέτα, Αλισσός, Αχαϊκό, Λουσικά, Αγ. Νικόλαος, Κράλι, Πρέβεδος, Καλλιθέα, Κρήνη, Φαραί, Βασιλικό, Αγ. Στέφανος, Περιστέρα, Χαϊκάλι, Μαζαράκι, Μιτόπολι, Βραχνέικα, Θεριανό, Καμίνια, Μονοδένδρι, Ροϊτικα, Τσουκαλέικα.

ΚΟΡΙΝΘΙΑ:

Κυριακή 1/6: Αρχαία Κόρινθος, Ζευγολατειό, Ασσος, Παναρίτι

Δευτέρα 2/6: Εργοστάσια, Περαχώρα, "Φούλγκορ", "Κεραφίνα", Βέλο, "Μότορ Οϊλ", Κρυονέρι.

Τρίτη 3/6: Αγ. Θεόδωροι, Δροσιά, Ρίζα.

Τετάρτη 4/6: Συνοικισμός Κορίνθου.

Παρασκευή 6/6: Νεμέα, Λεχαίο.

Σάββατο 7/6: Λουτράκι.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ:

Κυριακή 1/6: Βολίμα, Χώρα, Φανερωμένη, Αγ. Λάζαρο, Αγγερικός, ΡΟΪΔΟ, Παντοκράτωρας, Μέσω - Κάτω, Γερακαριά, Μουζάκι, Αγαλας, Λαγκαδάκια, Φιολίοι, Μαχαιράδο, εργατικές κατοικίες.

Δευτέρα 2/6: Βουγιάτσο, περιοδεία σε ΟΤΕ - Νομαρχία.

Τρίτη 3/6: Ρωμύρι, Λαγοπόδο, Αγ. Λέων, Γαλάρο, Μπελούσι, Τραγάκι, Χώρα.

Σάββατο 7/6: Κοιλιωμένος.

Κυριακή 8/6: Αναφωνήτρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ