Πέμπτη 5 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Σταθερά στο "μονόδρομο" του αγώνα

Συγκέντρωση στις 12 του Ιούνη κατά της παγίδας του "κοινωνικού διαλόγου"

"Στην επίθεση των εργοδοτών να απαντήσουμε με τη δική μας επίθεση, το δικό μας μονόδρομο, τη δική μας πρόταση για πρόοδο και ανάπτυξη σε όφελος του λαού, ενάντια στις επιλογές της ολιγαρχίας", τονίζει σε προκήρυξή της η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων Αθήνας,ενόψει της πανεργατικής συγκέντρωσης που οργανώνει στις 12 του Ιούνη στις 7μμ στην πλατεία Κάνιγγος.

Η Επιτροπή καλεί τους εργαζόμενους να αναπτύξουν τους αγώνες τους σε κάθε τόπο δουλιάς, στον τόπο κατοικίας για την περιφρούρηση των κατακτήσεών τους, της κοινωνικής ασφάλισης, το ωράριο, το δικαίωμα στη δουλιά, ώστε "όλοι οι επιμέρους αγώνες να ενωθούν σ' ένα πανεργατικό μέτωπο ενάντια στο μαύρο μέτωπο εργοδοτών - κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης και των υποτακτικών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα".

Αναφερόμενη η Επιτροπή στον "κοινωνικό διάλογο", σημειώνει: "Θα πέσουμε στο δόκανο της απάτης; Θα εγκαταλείψουμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας; θα εγκαταλείψουμε τους αγώνες; Θα γίνουμε και μεις συνένοχοι στο έγκλημα που συντελείται σε βάρος μας, όπως κάνουν οι πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ; Εμείς λέμε "όχι" και καλούμε όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας να βροντοφωνάξουμε κάτω τα χέρια από τα δικαιώματά μας. Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική και τη χαρακτηρίζουμε σαν την πιο βάρβαρη επίθεση που δέχτηκαν ποτέ οι εργαζόμενοι. Καταγγέλλουμε το παζάρι εργοδοτών - κυβέρνησης - πλειοψηφιών ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και την αγχόνη που στήνουν σε βάρος της εργατικής τάξης της χώρας".

Τα αιτήματα που προβάλλονται από την Επιτροπή σαν άμεσοι στόχοι στην πάλη των εργαζομένων, είναι: Μέτρα τώρα για την ανεργία. Καταγραφή των ανέργων και επιδότησή τους μέχρι να βρουν δουλιά. Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 80% του μεροκάματου. Περιορισμός των απολύσεων. Κατάργηση της νομοθεσίας που επιτρέπει τη μερική απασχόληση, το ωρομίσθιο, τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, συμβάσεις έργου κλπ. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Κοινωνική ασφάλιση δημόσια και υποχρεωτική. Τριανταπεντάωρο - πενθήμερο - 7ωρο με πλήρη ασφάλιση και αποδοχές. Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, τα μεροκάματα και τις συντάξεις. Αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή. Εξασφάλιση της μονιμότητας στο δημόσιο και δικαίωμα υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων. Να σταματήσει κάθε διαδικασία ιδιωτικοποιήσεων και διάλυσης επιχειρήσεων του δημόσιου τομέα.

Εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς και συσκέψεις προγραμματίζει το Συνδικάτο Κλάδων Ενδυσης,για την προετοιμασία της συγκέντρωσης της Συντονιστικής Επιτροπής Σωματείων Αθήνας ενάντια στον "κοινωνικό διάλογο" - απάτη, που γίνεται στις 12 Ιούνη, στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κάνιγγος.

Το Συνδικάτο, που συμμετέχει στην κινητοποίηση, θα κάνει εξορμήσεις - συγκεντρώσεις στα εργοστάσια "Σεξ Φορμ", "Μπάρκο", "Ζίτος", "Helen's Club", Φελέκης, Λεμονής, "Αριαν", "Μακοπλέξ", "Αλμπα", "Τριούμφ", Μαλλέρος, Σαρρής, Τρύπου, κ.ά. Επίσης θα κάνει περιφερειακές συγκεντρώσεις στην Καλλιθέα και στη Ν. Ιωνία, ενώ τη Δευτέρα 9 Ιούνη οργανώνει σύσκεψη ανέργων γυναικών με στόχο τη διατύπωση αιτημάτων.

Το Συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους να αποκρούσουν τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας και της κυβέρνησης με τη συμμετοχή και τη δράση τους. Συγκέντρωση σήμερα στην Κόρινθο

Με στόχο την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης και των άλλων κατακτήσεων των εργαζομένων που βρίσκονται στο στόχαστρο της πιο σφοδρής επίθεσης, πραγματοποιείται σήμερα στις 7μμ στο ΕΚ Κορίνθου συγκέντρωση. Την εκδήλωση οργανώνει επιτροπή συνδικαλιστών, η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει: "Αγωνιζόμαστε για δημόσια, υποχρεωτική και σύγχρονη κοινωνική ασφάλιση, μείωση του ορίου συνταξιοδότησης, πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, εφαρμογή της τριμερούς χρηματοδότησης των Ταμείων, κατάργηση των εισφοροαπαλλαγών και των προνομίων του μεγάλου κεφαλαίου. Λέμε "όχι" στην ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, στη μερική απασχόληση, στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων...".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ