Κυριακή 8 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
Οπιο του λαού και της νεολαίας

Οταν η κινέζικη κυβέρνηση, το 1800 περίπου, θέλησε να θέσει εκτός νόμου το όπιο, που είχε ναρκώσει τεράστιες μάζες κινέζικου λαού, η Αγγλία - που είχε αρπάξει μερικά λιμάνια της - της κήρυξε τον πόλεμο υπερασπιζόμενη το όπιο, το οποίο διευκόλυνε την εκμετάλλευση του άβουλου πλέον κινέζικου λαού και ονομάστηκε "πόλεμος για το όπιο". Οταν ο λαϊκός στρατός με τον Μάο μπήκε στη Σαγκάη βρήκε κάπου ένα εκατομμύριο οπιομανείς, ανθρώπους τελείως κατεστραμμένους, που ήταν αδύνατον να επανενταχθούν στην κοινωνία.

Σήμερα, όπως μας πληροφορούν τα ΜΜΕ, η πιο "δημοκρατική" χώρα στα ναρκωτικά είναι το ίδιο το Μάαστριχτ, η Ολλανδία. Τα ναρκωτικά τα βρίσκεις και στα... περίπτερα, όπως θα λέγαμε εμείς. Ισως από κει πήρε την ιδέα ο κ. Γ. Παπανδρέου και μας συμβούλευσε να καλλιεργήσουμε το χασίς στην αυλή μας... Ετσι, θα γλιτώσουμε το συνάλλαγμα από την εισαγωγή τους. Καλή η ιδέα του, αλλά ασφαλώς θα εξαιρεί τα παιδιά του από αυτή την κατάντια, αυτή προορίζεται μόνο για το λαό που ξεσηκώνεται.

Οπλο ισχυρό του καπιταλισμού, τα ναρκωτικά, γιατί εξουδετερώνει τεράστιες αντίπαλες διεκδικητικές δυνάμεις, κυρίως στη νεολαία.

Φανερά η Τουρκία καλλιεργεί την παπαρούνα και είναι γνωστό στον ΟΗΕ και λοιπούς διεθνείς οργανισμούς, που σκόπιμα σιωπούν. Σχεδόν σ' ολόκληρη την Ασία καλλιεργούνται ναρκωτικά, όπως και στην Αμερική, που ελέγχονται εξ ολοκλήρου από τη CIA.

Τα ναρκωτικά, είναι ένα το κυριότερο όπλο του καπιταλιστικού συστήματος. Γι' αυτό και θέλουμε να φύγει αυτό το σύστημα, ν' απαλλάξουμε την ανθρωπότητα από αυτές τις ανήκουστες εγκληματικές του ενέργειες.

Στη χώρα μας, η "δημοκρατία" του Μάαστριχτ, έφτασε διά στόματος κυβέρνησης Σημίτη... και το κακό είναι ότι δε συναίνεσε μόνο το ΠΑΣΟΚ στη δήλωση Παπανδρέου, αλλά ολόκληρη η Βουλή, πλην του ΚΚΕ, που αντέδρασε αποφασιστικά.

Τώρα στο λαό τίθεται ένα σοβαρό ερωτηματικό: Σε ποια κοινωνία οι μητέρες και οι πατεράδες θα παραδώσουν τα παιδιά τους; Σ' αυτή της νάρκωσης και αποχαύνωσης, αφού στις γλάστρες και στις αυλές - αντί για γεράνια και βασιλικούς - θα φύονται τώρα τα ναρκωτικά;

Το μόνο που μας μένει να κάνουμε, είναι να αντιδράσουμε δυναμικά κατά της σάπιας αυτής κοινωνίας που προσπαθούν να μας πλασάρουν αυτοί που έχουν κέρδος από το χαμό μας. Για να σώσουμε όμως τα παιδιά και να μπορέσουν να μεγαλώσουν σε κοινωνία απαλλαγμένη από τέτοιους κινδύνους, πρέπει να δουλέψουμε όλοι μαζί, συστρατευμένοι ενάντια στους φορείς των ναρκωτικών και τις κυβερνήσεις που τους καλύπτουν και υποθάλπουν.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΜΕΛΟΣ

Βελανιδιά Ραφήνας


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ