Τρίτη 10 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Εκλεισαν 4 μήνες, από τότε που έφυγε από κοντά μας η αγαπημένη μας ΘΩΜΑΗ ΑΔΑΜΙΔΟΥ, το γένος Κούσιου από την Αυγή Καστοριάς, κόρη της Καλλιόπης "...της αγωνιζόμενης μάνας, της αντάρτισσας...", στην οποία ο Μίκης Θεοδωράκης αφιέρωσε την Τρίτη του Συμφωνία και αδερφή του Πασχάλη Κούσιου, του "δικού μας Πασχάλη...", όπως έλεγε χαρακτηριστικά ο μεγάλος μας ποιητής Γιάννης Ρίτσος, που πέθανε στα 42 χρόνια του στη Βουλγαρία που τον φιλοξενούσε από το 1958.

Στη μνήμη της και αντί για λουλούδια στον τάφο της, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, τις ιδέες του οποίου τίμησαν με τη δράση τους, μέσω της ΚΟΒ Ανω Ηλιούπολης, 10.000 δρχ.

Ο σύζυγος Ανέστης Αδαμίδης

Τα παιδιά Θεόδωρος και Βάνιας

Τα εγγόνια Αθηνά, Αλεξάνδρα, Θεόδωρος, Θωμάς και Ανέστης

* * *

Στη μνήμη του ΓΡΗΓΟΡΗ ΧΑΓΙΑ, από το Βλαχιώτι Λακωνίας, οι σύντροφοί του Σταύρος Μιχαλακάκος και Δημήτριος Αλεξάκης πρόσφεραν 25 δολάρια Αυστραλίας στο ΚΚΕ και 25 δολάρια στο "Ριζοσπάστη".

* * *

Στη μνήμη του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΛΑΥΔΙΑΝΟΥ,που πέθανε πρόσφατα, ο Κωνσταντίνος Τιμοθ. Φαραός πρόσφερε στην ΚΟ Ζακύνθου 5.000 δρχ.

* * *

Ο Διονύσης Μπουμπούκης πρόσφερε στην ΚΟ Ζακύνθου 5.000 δρχ.

* * *

λ9

Στις 25 Μάη συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τότε που έφυγε από κοντά μας ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΝΤΣΕΣ.

Στη μνήμη του, προσφέρω 8.000 δρχ. στην ΚΟΒ Κουφαλίων και 2.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Η σύζυγός του

* * *

Στη μνήμη του καθηγητή ΑΛΚΗ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ, ο Λεωνίδας Ξεπουλιάς πρόσφερε 25.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

λ9

Ο ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΑΓΙΑΣ, από την Κάτω Φειγαλία Ηλείας, αγωνίστηκε για τα ιδανικά του ΚΚΕ και γι' αυτή τη δράση του διώχτηκε, βασανίστηκε και πέρασε από Εκτακτο Στρατοδικείο.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Ελένη Βάγια και τα παιδιά του πρόσφεραν στο ΚΚΕ 10.000 δρχ.

* * *

λ9

Η Αθανασία Αργυροπούλου πρόσφερε στο κόμμα της εργατικής τάξης, το ΚΚΕ, μέσω της ΚΟ Πειραιά, 15.000 δρχ. και 15.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", στη μνήμη του συντρόφου της ΛΕΥΤΕΡΗ.

  • Στη μνήμη του φίλου μου και αγωνιστή της ειρήνης Λευτέρη Αργυρόπουλου, που θα θυμούμαι πάντα την ακεραιότητα του χαρακτήρα του και την αγάπη του για το κομμουνιστικό κίνημα και αντί για λουλούδια στον τάφο του, προσφέρω, μέσω ΚΟΒ Αμφιάλης "Αγ. Αντώνη", 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Γιώργος Σιναπλίδης

* * *

Ο Γιώργος Σιναπλίδης πρόσφερε επίσης 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ, στη μνήμη των φίλων και συντρόφων του ΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΓΟΥΤΗ και ΝΙΚΟΥ ΒΕΡΓΟΛΙΔΗ,που πέθαναν πρόσφατα.

* * *

Στη μνήμη των 101 κρατουμένων στο στρατόπεδο "Παύλου Μελά", αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, που εκτελέστηκαν από τους Γερμανούς, στις 6 Ιούνη 1944, ο Γιώργος Λεμονίδης πρόσφερε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Κάτω Τούμπας, 10.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη των αδελφών μου ΘΑΝΑΣΗ, ΣΩΤΗΡΗ, ΣΟΛΩΝΑ και των παιδιών μου ΣΩΤΗΡΗ ΚΑΡΑΜΟΥΖΗ και ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΖΟΥΡΤΖΙΩΤΗ,προσφέρω στη ΝΕ Τρικάλων 30.000 δρχ. και 20.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

Την 1η Ιούνη, το Παράρτημα Αλίμου της ΠΕΑΕΑ και ο Δήμος Αλίμου πραγματοποίησαν πολιτικό μνημόσυνο για τα 40 χρόνια από τη δολοφονία του στρατηγού Στέφανου Σαράφη.Αντί για στεφάνι στην εκδήλωση, πρόσφεραν για το ΚΜΙΕΑ: Το Παράρτημα Γλυφάδας 3.000 δρχ. Αγ. Δημητρίου (Μπραχάμι) 2.000 δρχ. Ελληνικού, Πειραιά, Κορυδαλλού από 5.000. Ο Σωτ. Κράνιας 3.000, στη μνήμη των αδελφών του ανταρτών του ΕΛΑΣ. Η Αγγελική Μαλλιαροπούλου - Νεγρεπόντη 10.000 δρχ. για την Κούβα, στη μνήμη της κόρης της ΜΑΧΗΣ και του συζύγου της ΛΕΥΤΕΡΗ.Το Παράρτημα Δραπετσώνας 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ. Το Παράρτημα Μοσχάτου 3.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη". Στο Παράρτημα Αλίμου πρόσφεραν: Το Παράρτημα Περιστερίου, Καισαριανής, Ζωγράφου, Νέας Χαλκηδόνας - Νέας Φιλαδέλφειας, Κοκκινιάς, Παλαιού Φαλήρου, Σεπολίων, Βύρωνα. Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Αγ. Δημητρίου - Αλίμου. Η Επιτροπή Επαναπατρισθέντων Πολιτ. Προσφύγων και η οικογένεια Σωτ. Παπουτσόπουλου από 5.000 δρχ. Το Παράρτημα Νέας Σμύρνης 4.000 δρχ. Το Παράρτημα Πετρούπολης 2.000 δρχ. Το Παράρτημα Αν. Πετραλώνων 1.000 δρχ. και το Παράρτημα Κάτω Πετραλώνων 500 δρχ.

* * *

Στη μνήμη των γονιών μου, των αδερφών μου και του συζύγου μου, που συμπληρώνονται 11 χρόνια από το θάνατό του, προσφέρω, μέσω της ΚΟ Αθήνας, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Βάσω Πλούμη - Νικολοπούλου

* * *

λ9

Στη μνήμη του ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΛΑ, ο συναγωνιστής του Αγγελος Ηλιόπουλος από το Κρυονέρι Μεσσηνίας πρόσφερε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Πλ. Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ