Κυριακή 15 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
Αλλαγές με συντηρητικό - αντιδραστικό χαρακτήρα

Με πρωτοβουλία των κομμάτων του δικομματισμού μπήκε ξαφνικά στην ημερήσια διάταξη της πολιτικής ζωής η αναθεώρηση του Συντάγματος, διαδικασία που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη Βουλή, αλλά δεν ολοκληρώθηκε λόγω των πρόωρων εκλογών που έγιναν τον προηγούμενο Σεπτέμβρη.

Πίσω από τις διακηρύξεις, τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, για "δημοκρατικές και εκσυγχρονιστικές αλλαγές", κρύβεται η πραγματική τους επιδίωξη, για την πλήρη υποταγή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και μέσα από το Σύνταγμα την παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στα διάφορα όργανα των Βρυξελλών.

Στο σημερινό αφιέρωμα του "Ριζοσπάστη", ο γραμματέας της ΚΟ του ΚΚΕ, Αντ. Σκυλλάκος, με άρθρο του αναφέρεται στα ουσιαστικά ζητήματα της αναθεώρησης και στις επιδιώξεις των άλλων κομμάτων. Παρουσιάζονται επίσης οι βασικές θέσεις της πρότασης αναθεώρησης που είχε καταθέσει το ΚΚΕ στην προηγούμενη Βουλή "για μια δημοκρατική και προοδευτική αναθεώρηση του Συντάγματος", θέσεις που διατηρούν την επικαιρότητά τους και σήμερα. Παρατίθενται, τέλος, οι βασικές θέσεις των άλλων κομμάτων και αναλύεται συνοπτικά η διαδικασία η οποία ακολουθείται για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Γιάννης ΦΩΤΟΥΛΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ