Κυριακή 22 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 42
ΜΝΗΜΕΣ (Γιά 22.6. Κυριακή)

ΜΝΗΜΕΣ (Γιά 22.6. Κυριακή)

λ9

Εφυγε στα 65 της χρόνια στις 26 Φλεβάρη 1997, ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο και βύθισε στο πένθος τους συγγενείς και γνωστούς της, η αγωνίστρια ΙΩΑΝΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ.Ηταν σύζυγος του Μιλτιάδη Παπαδάκη, αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, ο οποίος βαριά άρρωστος γυρίζοντας από την εξορία στη Γιούρα, όπου τον έριξε η χούντα, πέθανε στα πρώτα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Η Ιωάννα στάθηκε πάντα αγωνιζόμενη δίπλα στον άντρα της. Πριν από το πραξικόπημα της 21.4.67 δούλευε στην ΕΔΑ Παγκρατίου. Στην εφταετία της χούντας από την πρώτη μέρα πήρε μέρος στην αντιδικτατορική πάλη. Βοήθησε με όλες τις δυνάμεις της τα στελέχη του ΚΚΕ που συγκρότησαν την ΚΟ Αθήνας και τον παράνομο μηχανισμό. Χρησιμοποιήθηκε ως σύνδεσμος στην παράνομη δουλιά, ως διακινητής του παράνομου Τύπου κλπ.

Μετά την πτώση της χούντας βοήθησε στη δουλιά της ΚΟ Παγκρατίου.

Απλή γυναίκα του λαού και αγαπητή στο χώρο της, έμεινε πιστή οπαδός και ψηφοφόρος του ΚΚΕ, πιστή στα μεγάλα μας ιδανικά, ως την τελευταία της πνοή. Ηταν φανατική αναγνώστρια του "Ριζοσπάστη".

Στη μνήμη της και αντί για στεφάνι στο νωπό ακόμα τάφο της, μια μικρή προσφορά 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ με την υπόσχεση ότι δε θα την ξεχάσουμε ποτέ.Χρυσούλα Γκόγκογλου

Γιώργης Μωραϊτης

* * *

λ9

Πέρασαν κιόλας 3 χρόνια από τότε που η ΕΛΕΝΗ μας, έφυγε από κοντά μας.Στη μνήμη της και αντί για μνημόσυνο προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πλατείας Αττικής - Βικτώριας, 100.000 δρχ.

Οι γονείς της, Αγγελος και Ελπινίκη Ηλιοπούλου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ