Τρίτη 24 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΤΙΒΟΣ - ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΡΟΥΝΟ ΤΖΑΟΥΛΙ
Ο άνθρωπος της βροχής

Ο Παναγιωτόπουλος μοιράστηκε το χρυσό μαζί με τον περίφημο Λίντφορντ Κρίστι. Πολύ καλή παρουσία και για Γκατσιούδη, Παπούλια. Η Εθνική ανδρών δεν απέφυγε όμως τον υποβιβασμό για μόλις 3.5 πόντους

"Χαμηλή πτήση" στη βροχή για τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο προχτές στο Μόναχο, όπου πέτυχε το... ακατόρθωτο στα 200μ. του Μπρούνο Τζάουλι. Ο Πατρινός πρωταθλητής χτύπησε τα... ίσα το μεγάλο Βρετανό Ολυμπιονίκη Λίντφορντ Κρίστι, πέφτοντας μαζί του στο νήμα, ενώ για αρκετή ώρα κανένας δεν ήξερε το νικητή. Τελικά, ούτε το φώτο φίνις μπόρεσε να ξεχωρίσει την κατάσταση, δίνοντας και στους δύο την πρώτη θέση με 20.56, έναντι 20.60 του Νορβηγού πρωταθλητή Ευρώπης Γκέιρ Μούεν. Ηταν μια θαυμάσια εμφάνιση του Ελληνα πρωταθλητή και ίσως το "αντίο" του Κρίστι από τις μεγάλες διοργανώσεις να επηρέασε τους κριτές, αφού ο Παναγιωτόπουλος ήταν ο αθλητής που ερχόταν με μεγαλύτερη ταχύτητα προς το νήμα.

"Ηρθα εδώ για να κερδίσω. Ο Κρίστι είναι ένας μεγάλος αθλητής, αλλά πάνω στον αγώνα δε σκέπτομαι τίποτα. Αφιερώνω τη νίκη στη γυναίκα και το παιδί μου", τόνισε ο δικός μας σπρίντερ, ενώ από τη μεριά του ο άνθρωπος που "ταπείνωσε" στα σπριντ τους Αμερικανούς, Λ. Κρίστι, είπε: "Συγχαρητήρια στον Παναγιωτόπουλο. Εκανα μια καταπληκτική κούρσα".

Πολύ καλές ήταν και οι εμφανίσεις του Κώστα Γκατσιούδη στον ακοντισμό που έριξε 86.10 χάνοντας μόνο από τον Βρετανό Στιβ Μπάκλεϊ που έριξε 86.86, αλλά και του Νότη Παπούλια στα 3.000 και 5.000. Ο Ελληνας πρωταθλητής πήρε δύο τρίτες θέσεις στο Μόναχο, έδωσε μόνος τους 12 βαθμούς και ασφαλώς έδειξε ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Μολαταύτα η Εθνική ομάδα των ανδρών δεν μπόρεσε να κρατηθεί στην κατηγορία της σούπερ λίγκα και μαζί με τη Νορβηγία υποβιβάστηκε στην Α' κατηγορία. Η χώρα μας πήρε την 8η θέση και η σωτηρία χάθηκε μόλις για 3,5 βαθμούς, όσους πήρε η Γαλλία που τελικά έμεινε στην ελίτ. Οι τρικολόρ μάζεψαν 75 βαθμούς, οι Νορβηγοί 72,5 ενώ η Ελλάδα 71,5 και αν ισοφαρίζαμε τους Γάλλους θα παίρναμε τη θέση της, γιατί είχαμε καλύτερα πλασαρίσματα.

Η επιχείρηση σωτηρία θα είχε κερδηθεί αν είχαμε στο Μόναχο τους τραυματίες Λάμπρο Παπακώστα και Στέλιο Μπίσμπα που είναι πεπειραμένοι αθλητές. Ακόμη θα μπορούσαμε να είχαμε κάποιο επιπλέον βαθμούς σε αγωνίσματα όπως για παράδειγμα το τριπλούν και το επί κοντώ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ