Παρασκευή 27 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οξυμένα προβλήματα σε ίδρυμα παιδιών

Πολλά και οξυμένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στο "Ασυλο του παιδιού", ένα ίδρυμα που προσφέρει επί δεκαετίες κοινωνικό έργο στην πόλη της Θεσσαλονίκης και που η αναβάθμισή του θεωρείται αναγκαία από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Στη συνάντηση που πραγματοποίησε το βράδυ της Τετάρτης το προεδρείο του Συλλόγου Εργαζομένων με τη διοίκηση του ΕΚΘ, το Σωματείο εξέθεσε τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και που αφορούν: Τη χρησιμοποίηση ελαστικών μορφών εργασίας, αφού οι εργαζόμενοι απασχολούνται όσες και όποιες ώρες καθορίζει το ΔΣ του Ιδρύματος. Τον αναχρονιστικό κανονισμό λειτουργίας, που θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί παίρνοντας υπόψη και τις προτάσεις των εργαζομένων. Την εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας που εντάσσει τους εργαζόμενους στο ενιαίο μισθολόγιο. Την εφαρμογή διατάξεων που αφορούν το χρόνο εργασίας και ισχύουν σε άλλους παιδικούς σταθμούς. Τη μη συμμετοχή των εργαζομένων στο ΔΣ του Ιδρύματος, κάτι που θεωρούν αναγκαίο για τη συμβολή τους στην αναβάθμιση του Ιδρύματος.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τη διοίκηση του ΕΚΘ να παρέμβει για την ενίσχυση από την πολιτεία της χρηματοδότησης του "Ασύλου", ώστε να αποπερατωθούν τα έργα υποδομής αλλά και για να λειτουργήσει ομαλά το Ιδρυμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ