Παρασκευή 27 Ιούνη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Βραβεία ... συμφερόντων

Σε "μάχη" τελικά των ιδιοκτητών των ΜΜΕ εξελίσσεται η ιστορία των τηλεοπτικών βραβείων που διοργανώνει το "Εθνος TV". Ενδεικτικό του "πολέμου" των ιδιοκτητών είναι η ανακοίνωση της γενικής διεύθυνσης του ΑΝΤΕΝΝΑ, καθώς και η επιστολή του γενικού διευθυντή του καναλιού Σπύρου Χαραμή, προς τον αρχισυντάκτη του "Εθνος TV" Κώστα Πρέκα.

Ο ΑΝΤΕΝΝΑ "αποσύρεται" από το διαγωνισμό "Πρόσωπα '97" και αποσύρει και τις εκπομπές του. Ουσιαστικά ο ΑΝΤΕΝΝΑ και ο ιδιοκτήτης του Μίνως Κυριακού βάλλουν κατά του εκδότη του "Εθνους" Γιώργου Μπόμπολα, ο οποίος είναι και ένας από τους μετόχους του MEGA, καθώς και κατά του εκδότη της "Ελευθεροτυπίας" και συνιδιοκτήτη του MEGA, Κίτσου Τεγόπουλου.

Στην ανακοίνωση της γενικής διεύθυνσης γίνεται λόγος για "ενορχηστρωμένη" προσπάθεια να "μειωθεί η σημασία της απόφασης" του ΑΝΤΕΝΝΑ. Σε αυτήν εντάσσονται το δελτίο ειδήσεων του MEGA, μέσα από το οποίο επιχειρήθηκε να "δυσφημιστεί" το κανάλι του Μ. Κυριακού, το πρωτοσέλιδο του "Εθνους", που αναφερόταν στην εκπομπή "Κεντρί", καθώς και δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας", σύμφωνα με το οποίο, η αποχώρηση του ΑΝΤΕΝΝΑ από το διαγωνισμό για τα βραβεία οφειλόταν στο ότι δε θα δοθεί μεγάλος αριθμός βραβείων στις εκπομπές του.

Στο χορό του "πολέμου" των μεγαλοϊδιοκτητών των ΜΜΕ, μπήκε χθες και ο ΣΚΑΙ, εκφράζοντας την "έντονη ανησυχία" του. Με ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι ο "πόλεμος που έχει ξεσπάσει μεταξύ των καναλιών και εφημερίδων", με αφορμή τα τηλεοπτικά βραβεία του "Εθνους", δημιουργεί σε "όλους μας έντονη ανησυχία και προβληματισμό". Μιλά επίσης για υπονόμευση από τη διαπλοκή των συμφερόντων, της "αναγκαιότητας της αναβάθμισης της τηλεόρασης". Επιφυλάσσεται μάλιστα ο ΣΚΑΙ, για τη "στάση που θα κρατήσει στη διαδικασία του διαγωνισμού".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ