Σάββατο 4 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μπροστά στο φορολογικό...

Την αντίδραση των εργαζομένων μπροστά στο φορολογικό νομοσχέδιο συζήτησε το προεδρείο της ΓΣΕΕ. Τις επόμενες μέρες συνεδριάζουν τα όργανα της ΑΔΕΔΥ, ενόψει της νέας απεργιακής κινητοποίησης στο δημόσιο

Με κύριο θέμα συζήτησης το φορολογικό νομοσχέδιο, που έχει παρουσιάσει η κυβέρνηση, καθώς και τον τρόπο αντίδρασης των εργαζομένων σε αυτό, συνεδρίασε χτες το προεδρείο της ΓΣΕΕ, το οποίο όμως δεν κατέληξε στην ημερομηνία πραγματοποίησης της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, που έχει αποφασιστεί να γίνει από το τελευταίο Γενικό Συμβούλιο της Οργάνωσης.

Η πραγματοποίηση επαφών με αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης, η έκδοση ενημερωτικού υλικού και η γενικότερη ενημέρωση για τις αντιθέσεις της ΓΣΕΕ με το σχέδιο νόμου που έχει ανακοινωθεί, ήταν ορισμένα από όσα αποφασίστηκαν στη χτεσινή συνεδρίαση. Πάντως, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ επικέντρωσε την κριτική της κυρίως στη μη τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας και στη μη αύξηση του αφορολόγητου ορίου στο ύψος των αποδοχών του ανειδίκευτου εργάτη. Το ζήτημα της γενικότερης δίκαιης αναδιανομής του εισοδήματος υπέρ των εργαζομένων, έθεσαν τα στελέχη της ΕΣΑΚ.

Εκτός από το θέμα του φορολογικού νομοσχεδίου, εκκρεμεί και ο προσδιορισμός των κατώτατων ορίων αποδοχών σύμφωνα με την ΕΓΣΣΕ '96-'97 και τις - έστω μηδαμινές - αυξήσεις που προβλέπει αυτή για το νέο έτος. Η διαδικασία αυτή δεν έχει κινηθεί ακόμα από τη ΓΣΕΕ, της οποίας η πλειοψηφία έχει αρνηθεί την πρόταση της ΕΣΑΚ για επαναδιαπραγμάτευση, έστω και αν αναγνωρίζει πως ούτε ονομαστικά διασφαλίζεται πλέον το εισόδημα των εργαζομένων.

Για απεργιακή "μάχη", όμως, ετοιμάζεται και η ΑΔΕΔΥ,η οποία αντιδρώντας στην εφαρμογή του νέου μισθολογίου που προτείνει η κυβέρνηση, έχει προκηρύξει 48ωρη πανελλαδική απεργία για το τρίτο δεκαήμερο του Γενάρη. Την ερχόμενη Τετάρτη συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, για να προσδιορίσει την ημερομηνία της απεργίας και στις 13 Γενάρη συνεδριάζει το Γενικό της Συμβούλιο. Το αργότερο μέχρι τότε αναμένεται να δώσει η κυβέρνηση και το τελικό νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο, το οποίο κανονικά έπρεπε να έχει δώσει πριν τις γιορτές, αλλά κωλυσιεργεί σκόπιμα, "διαπραγματευόμενη" παρασκηνιακά επιμέρους αιτήματα με διάφορους κλάδους, προκειμένου να διασπάσει το μέτωπο των δημοσίων υπαλλήλων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ