Κυριακή 12 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ "Ρίζο"

Το Αλφα και Ωμέγα

ΜΕΤΑΞΑΓΓΕΛΟΣ ΜΕΤΑΞΑΣ - ΑΡΜΟΔΩΡΟΣ,Πόρος Κεφαλονιάς. Με την ευκαιρία του νέου χρόνου επίτρεψέ μου να ευχηθώ υγεία και κουράγιο στο δύσκολο έργο της αληθινής ενημέρωσης του λαού, που έχεις αναλάβει. Σ' όλο τον κόσμο εύχομαι να στεριώσει η ειρήνη και να σταματήσουν οι πόλεμοι και οι αιματοχυσίες χιλιάδων αθώων συνανθρώπων μας. Χαιρετίζω τους αγώνες των αγροτών και τους συμπαραστέκομαι. Χαίρομαι που κατάλαβαν όλοι οι αγρότες - ανεξάρτητα πού ανήκουν πολιτικά - ότι τίποτα δε χαρίζεται και μόνο ο αγώνας τους θα φέρει τη λύση των δίκαιων αιτημάτων τους. Πρέπει οι κρατούντες να νιώσουν τους αγρότες και να τους ικανοποιήσουν, χωρίς αυτούς δεν μπορούμε να ζήσουμε, είναι το Α και το Ω της ζωής μας.

Συγχαρητήρια

ΝΙΚΟΣ ΚΑΣΝΑΚΙΔΗΣ,Χαλάνδρι. Διαβάζοντας (στον "Ρ" 4 - 1 - 97) τη δραματική περιγραφή της κηδείας των τριών "δολοφονημένων" στο τραγικό ναυάγιο του ΔΥΣΤΟΣ, οικογένειας του Βάλβη στη Μάνη, θέλω να συγχαρώ τον δημοσιογράφο Γεράσιμο Τρύφωνα.Κλαίγαμε η γυναίκα μου και γω διαβάζοντας την ανταπόκρισή του. Ενα μεγάλο "εύγε" στην ΠΕΜΕΝ για τη φράση που είχε το στεφάνι της καθώς και στον σ. Μαυρίκο που κατέβηκε στη Μάνη. Επίσης ένα "εύγε" στον φίλο δημοσιογράφο Γιώργο Παντελή για το κομμάτι του στο ίδιο φύλλο με τίτλο "Τον ξέρουμε τον ένοχο... ".

Και μια παράκληση: Καλό θα ήταν ο "902 TV" να προβάλει εκείνη την ταινία που πρωταγωνιστούσε η Σάλι Φιλντ στο ρόλο της συνδικαλίστριας κλωστοϋφαντουργού. Πιστεύω ότι θα βοηθούσε την προσπάθεια της ΟΕΚΙΔΕ για εγγραφή νέων μελών.

Σημ. Σύνταξης: Στο προηγούμενο σημείωμά σας σωστά παρατηρείτε ότι οι φωτογραφίες του δημοσιεύματος "Η πραγματική Εβίτα" ("Ρ" 29 - 12 - 96) δεν ανήκαν στην Εβίτα, αλλά στη δεύτερη γυναίκα του Περόν, Ιζαμπέλα.

Παιδική χαρά - σκουπιδότοπος

Π. ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ,Αθήνα. Είμαι κάτοικος του κέντρου της Αθήνας, όπου η έλλειψη ελεύθερων χώρων είναι έντονη. Στο Λόφο του Στρέφη όπου πηγαίνω για περίπατο το δίχρονο γιο μου, υπάρχει μόνιμα το πρόβλημα της καθαριότητας (παιδική χαρά - σκουπιδότοπος, σύριγγες ναρκομανών κλπ.). Είναι εύλογο λοιπόν το ερώτημα στη Δημοτική Αρχή της Αθήνας. Δεν μπορεί να διαθέσει ένα ποσό για να προσφέρει μια στοιχειώδη υπηρεσία στους δημότες της, την καθαριότητα, σε μια τόσο πυκνοκατοικημένη και υποβαθμισμένη περιοχή; Μήπως δεν περισσεύουν χρήματα, γιατί αυτά έχουν διατεθεί σε φανφάρες με χριστουγεννιάτικους πολυδάπανους στολισμούς, συντριβάνια κλπ.;

Περί ολοκληρωτισμού

ΦΡΟΣΩ ΓΕΡΜΑΝΗ,Νηπιαγωγός. Σε βιβλίο που περιέχει υποδείγματα εκθέσεων στα αγγλικά και απευθύνεται σε υποψήφιους για το Proficiency, αναπτύσσεται επιγραμματικά το θέμα "Δικτατορία - Ολοκληρωτισμός".

Ο "εμπνευσμένος" συγγραφέας του κειμένου επισημαίνει τις θετικές (; ) και αρνητικές πλευρές του φαινομένου και μεταξύ των άλλων καταπληκτικών αναφέρει ως θετικά ότι στα δικτατορικά - ολοκληρωτικά καθεστώτα η "ζωή είναι πειθαρχημένη και οι άνθρωποι δεν παρατραβάνε την ελευθερία"!, ότι "δεν υπάρχουν κοινωνικές αναταραχές, όπως απεργίες κ.ά."! και ότι οι "επιτυχημένοι νέοι, οι οποίοι χαίρουν ιδιαίτερης φροντίδας από το καθεστώς, αποδεικνύουν την αξία του ολοκληρωτικού συστήματος"!

Στα αρνητικά καταλογίζει μόνο την έλλειψη ελευθερίας γνώμης, διατυπωμένο με τέσσερις - πέντε διαφορετικούς τρόπους. Η αναλογία των υπέρ και των κατά είναι συντριπτική.

Φυσικά ο άθλιος αυτός "συγγραφέας", έχει φροντίσει να δηλώσει εξαρχής ότι οι ιδέες που αναπτύσσονται στο βιβλίο του δεν απηχούν απαραίτητα την προσωπική του άποψη. Κάτι που είναι απαράδεκτο και αποτελεί ένδειξη δειλίας και φτηνή δικαιολογία.

Δε χρειάζεται να κάνει κανείς σχόλια. Χρειάζεται όμως να βρει τον συγγραφέα και να τον αρχίσει στις καρπαζιές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ