Παρασκευή 17 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Πιο πέρα και από το Μάαστριχτ!

Την κρισιμότητα του πρώτου εξαμήνου του 1997 για την επιτυχία της εφαρμογής της κυβερνητικής πολιτικής, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης, στην εισήγησή του στο χτεσινό Υπουργικό Συμβούλιο.

Ο Κ. Σημίτης παρουσίασε τον προγραμματισμό και τις προτεραιότητες του κυβερνητικού έργου, όπως αυτές είχαν αποφασιστεί στην τελευταία συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, και ζήτησε ένταση των προσπαθειών για την υλοποίηση των κυβερνητικών επιλογών.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική τόνισε ότι εκείνο που ενδιαφέρει ιδιαίτερα την κυβέρνηση, πέρα από την επιτυχία των δεικτών του Μάαστριχτ, είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές, η προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και η επιτάχυνση των μεγάλων έργων. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση θα κινηθεί αποφασιστικότερα στην κατεύθυνση της μείωσης του κόστους εργασίας, σύμφωνα με τις προτάσεις των βιομηχάνων.

Ο Κ. Σημίτης τόνισε ότι θα επιταχυνθούν οι ρυθμοί συνεδριάσεων των κυβερνητικών οργάνων, προκειμένου να υπάρξει αποτελεσματικότερος έλεγχος της υλοποίησης των κυβερνητικών αποφάσεων, ενώ ζήτησε "λιγότερη δημοσιότητα" από τα μέλη της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ