Πέμπτη 23 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Πέθανε στις 17 Γενάρη 1997 ο ΑΛΕΚΟΣ ΣΤΟΥΠΑΣ, μέλος του ΚΚΕ, από τα Ψαχνά της Εύβοιας. Γεννήθηκε το 1927 σε πολυμελή οικογένεια από γονείς φτωχούς. Από μικρός βοηθούσε τον κτηνοτρόφο πατέρα του. Υπηρέτησε ως αστυφύλακας στην Αθήνα στις αρχές της δεκαετίας του '50. Οι διώξεις αγωνιστών και οι κοινωνικές αδικίες σε βάρος των φτωχών επέδρασαν, ώστε να αποκτήσει ταξική συνείδηση και συμπεριφορά υπέρ των κατατρεγμένων και αδικημένων. Για τη συμπεριφορά του αυτή, διώχτηκε από το Αστυνομικό Σώμα και άρχισε να δουλεύει ως οικοδόμος - ελαιοχρωματιστής. Γρήγορα αναδείχτηκε σε δραστήριο μέλος του συνδικάτου, ενώ παράλληλα εντάχθηκε στην προδικτατορική ΕΔΑ.

Το 1974 επέστρεψε στα Ψαχνά, οργανώθηκε στο ΚΚΕ και πρωτοστάτησε στο στήσιμο Κομματικών Οργανώσεων στην επαρχία της Χαλκίδας. Για αρκετά χρόνια, υπήρξε στέλεχος της ΑΕ Χαλκίδας και γραμματέας της ΚΟΒ Ψαχνών.

Είχε πλούσια δράση στα κοινωνικά και ταξικά προβλήματα και ουδέποτε συμβιβάστηκε.

* * *

Στη μνήμη του σεβαστού μου πατέρα ΠΕΤΡΟΥ ΝΤΡΕΚΟΥ,που πέθανε σε ηλικία 82 χρόνων και κηδέψαμε χτες 22 Γενάρη 1997, προσφέρω στο ΚΚΕ 25.000 δρχ., που αγωνίστηκε και στήριξε μια ολόκληρη ζωή, και 25.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", τον καθημερινό του σύντροφο.

Αντώνης Ντρέκος

* * *


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ