Παρασκευή 24 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
Από τη δράση των Παραρτημάτων

Στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου "ΚΑΣΤΕΛΛΟ" πραγματοποίησαν στις 19-1-97, την ετήσια καθιερωμένη συνεστίασή τους οι Συνταξιούχοι - Ανάπηροι της ΠΕΣΑΘΕΑ,συγχρόνως και το κόψιμο της πρωτοχρονιάτικης πίτας τους. Παρόντες, εκτός από τα μέλη της Ενωσης μετά των οικογενειών τους, ήταν και πολλοί εκπρόσωποι των ΕΑΜογενών Αντιστασιακών Οργανώσεων, Ομοσπονδιών Συνταξιούχων και πολλών άλλων μαζικών φορέων.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Μηνάς Ξεκομνηνός στην ομιλία του τόνισε μεταξύ των άλλων: "Η σημερινή μας συνεστίαση συμπίπτει με τα 50 χρόνια του ΔΣΕ, μιας περιόδου Εμφυλίου Πολέμου, που τόσα δεινά συσσώρευσε στο λαό και στη χώρα. Σήμερα 55 χρόνια μετά την απελευθέρωση της χώρας μας θεωρούμε πρώτο καθήκον το συντονισμό του αγώνα μας για την επίλυση όλων των δίκαιων αιτημάτων μας".

Η ΠΕΑΤΑΘ

"Με το κόψιμο της πίτας σήμερα, γιορτάζουμε ταυτόχρονα και τα 50 χρόνια από τη συγκρότηση του ΔΣΕ. Τιμούμε τον ηρωικό αγώνα του, καθώς και ολόκληρου του ελληνικού λαού, για τη λευτεριά και την προκοπή του. Αποτίουμε φόρο τιμής στους ηρωικούς νεκρούς του και του Εμφυλίου γενικότερα και βγάζουμε τα αναγκαία διδάγματα από τους αγώνες ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, που είναι απαραίτητα για τη νέα γενιά και τους αγώνες που την περιμένουν. Τέλος, θέλουμε να δείξουμε τους πραγματικούς αίτιους του Εμφυλίου, γιατί οι κονδυλοφόροι της αντίδρασης διαστρεβλώνουν και συκοφαντούν την Εθνική Αντίσταση και το ΔΣΕ".

Μ' αυτά τα λόγια άρχισε την ομιλία του ο πρόεδρος της ΠΕΑΤΑΘ Δημήτρης Κασιούρας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την Ενωση στις 17-1-97 στην αίθουσα της ΠΕΑΕΑ στην οδό Λυκούργου 10 και ήταν αφιερωμένη στα 50χρονα του ΔΣΕ. Ταυτόχρονα κόπηκε και πρωτοχρονιάτικη πίτα.

Μεγάλη ήταν η προσέλευση εκπροσώπων των 15 ΕΑΜογενών Αντιστασιακών Ενώσεων. Παραβρέθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και φίλοι της Αντίστασης, όπου μέσα σε ατμόσφαιρα αγωνιστική και συγκινησιακή κύλησε ευχάριστα με τραγούδια και απαγγελίες ποιημάτων η όμορφη αυτή γιορτή.

Στο Χολαργό

Στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Χολαργού συγκεντρώθηκαν στις 15-1-97, οι αντιστασιακοί του Τοπικού παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ μαζί με τις οικογένειές τους και πολλούς φίλους της Αντίστασης, για να γιορτάσουν τρίπτυχο εκδηλώσεων που οργάνωσε το παράρτημα, προς τιμή των 55 χρόνων του ΕΑΜ και των 50 του ΔΣΕ. Ταυτόχρονα έκοψαν και την πατροπαράδοτη πρωτοχρονιάτικη πίτα. Ο πρόεδρος του Παραρτήματος Γιάννης Γιαννόπουλος άνοιξε την εκδήλωση, χαιρετίζοντας τους προσκεκλημένους με ευχές για τον καινούριο χρόνο. Στη συνέχεια του προγράμματος ο Ανδρέας Γιαννίρης από την Κεντρική Διοίκηση της ΠΕΑΕΑ έκανε την κεντρική ομιλία, που αναφερόταν στις δυο μεγάλες επετείους που τιμούσαν. Επικεφαλής του Δημοτικού Συμβουλίου παραβρέθηκε ο δήμαρχος της πόλης, ο οποίος έκανε και σύντομο χαιρετισμό. Ακολούθησε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα και μ' αυτό έκλεισε η επιτυχημένη αυτή γιορτή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ