Τετάρτη 29 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Νέοι αγώνες για τη Ζώνη

Πορεία και καθιστική διαμαρτυρία σήμερα των εργαζομένων της Ζώνης και των κατοίκων του Περάματος στο υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας. Στα συρτάρια, παρέμειναν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις

Πορεία και καθιστική διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, οι κάτοικοι του Περάματος, οι επαγγελματοβιοτέχνες και πολλοί άλλοι φορείς της πόλης.

Η σημερινή κινητοποίηση - όπως δηλώνουν οι διοργανωτές - είναι μόνο η αρχή,καθώς η ανεργία στη Ζώνη έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, ξεπερνώντας το 80% και στην πόλη του Περάματος, ειδικά στους νέους, το ποσοστό ανεργίας αγγίζει το 35%!Στα πλαίσια της κινητοποίησης, οι εργαζόμενοι στη Ζώνη θα σταματήσουν τις εργασίες στις 11.30 και θα συγκεντρωθούν στις 12.00 στον ηλεκτρικό σταθμό. Στις 12.30 θα ενωθούν με τους κατοίκους, στην πλατεία Καραϊσκάκη, και από εκεί θα κατευθυνθούν με πορεία στουπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας,όπου θα πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία.

Οι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματοβιοτέχνες αγωνίζονται για να χαρακτηριστεί το Πέραμα φθίνουσα βιομηχανική περιοχή, να υλοποιηθούν οι 26 δεσμεύσεις της κυβέρνησης, που αφορούν την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό της Ζώνης, καθώς και την αύξηση της απασχόλησης, να λυθεί το πρόβλημα του δεξαμενισμού, να γίνει το Βιοτεχνικό Πάρκο Σχιστού.

Σε ανακοίνωσή τους, τα οχτώ σωματεία της Ζώνης τονίζουν ότι μόνο με τον αγώνα μπορεί να επιβληθεί στην πράξη μια ναυπηγική πολιτική σε όφελος της Ζώνης. "Η κυβέρνηση με τα ΜΑΤ - υπογραμμίζεται - και τα δακρυγόνα δεν κατάφερε να τσακίσει αυτό το κίνημα! Εξαναγκάστηκε, στη βάση των προτάσεών μας, να εξαγγείλει τα 26 σημεία. Αυτές οι δεσμεύσεις, όμως, ξεχάστηκαν στα υπουργικά συρτάρια. Δέσμιοι στις εντολές της Ευρωπαϊκής Ενωσης υιοθέτησαν την κατεύθυνση εγκατάλειψης - συρρίκνωσης της Ζώνης. Αν συνυπολογίσουμε και τη συμπεριφορά του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, μαζί με τους διοικούντες του Σκαραμαγκά (απαγόρευση της Ζώνης σε δεξαμενισμούς), διαπιστώνουμε στην κυριολεξία ότι διώχνουν ακόμα και τα ελάχιστα πλοία που θέλουν επισκευαστικές εργασίες".

"Με ημίμετρα - τονίζεται τέλος - και λύσεις του ποδαριού, δεν αλλάζει η κατάσταση. Εχουμε θέσεις και έχουμε τη δύναμη να επιβάλουμε λύσεις. Επιδιώκοντας την πιο πλατιά συμπαράσταση με δήμους, βιοτέχνες, πλατιές λαϊκές οργανώσεις, απευθυνόμαστε στην κοινωνία του Πειραιά. Ξεκινάμε νέους αγώνες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ