Παρασκευή 31 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
(Ξανα)καταργείται ... το Ταμείο "εργατοπατέρων"

Για μια ακόμα φορά, ανακοινώθηκε η πρόθεση του υπουργείου Εργασίας να καταργήσει το περιβόητο Ταμείο "εργατικών στελεχών" και να το συγχωνεύσει με το ΙΚΑ - ΤΕΑΜ

Για άλλη μια φορά, εξαγγέλθηκε χτες από το υπουργείο Εργασίας η κατάργηση του Ταμείου "εργατοπατέρων",αυτού του διαφθορείου, που αποτελεί πάγιο αίτημα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Είχε προηγηθεί ανάλογη εξαγγελία και παρουσίαση σχετικού νομοσχεδίου από τον πρώην υπουργό Εργασίας Στ. Τζουμάκα,χωρίς ποτέ να υλοποιηθεί.

Αυτή τη φορά, ο υπουργός Εργασίας Μ. Παπαϊωάννου παρουσίασε προσχέδιο νόμου για την "κατάργηση του Ταμείου Επικουρικής Ασφαλίσεως Εκπροσώπων και Υπαλλήλων Εργατικών Επαγγελματικών Οργανώσεων" και την ένταξή του στο ΙΚΑ - ΤΕΑΜ.Το σχετικό νομοσχέδιο, όπως είπε, θα προωθηθεί μέσα σε δυο μήνες στη Βουλή.

Στο ΙΚΑ - ΤΕΑΜ θα υπαχθούν, μετά τη συγχώνευση, οι εργαζόμενοι στις συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι συνδικαλιστές που απέχουν από την εργασία τους και αποζημιώνονται από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που ανήκουν. Γενικά εξαιρούνται, σύμφωνα με τον υπουργό, οι ασφαλισμένοι που υπάγονται και σε άλλον επικουρικό φορέα ασφάλισης. Οι ήδη συνταξιούχοι του Ταμείου θα συνεχίσουν να παίρνουν τη σύνταξή τους, η οποία θα επαναϋπολογιστεί σύμφωνα με το άρθρο 11 του καταστατικού του ΤΕΑΜ.

Πάντως, ο υπουργός είπε ότι μέχρι να γίνει αναλογιστική μελέτη, θα συνεχιστεί το απαράδεκτο καθεστώς ενίσχυσης του Ταμείου "εργατοπατέρων" από το ΙΚΑ, την Εργατική Εστία και άλλους οργανισμούς και τα έσοδα θα πηγαίνουν στο ΙΚΑ - ΤΕΑΜ. Σε πρώτη φάση, προβλέπεται και η σύσταση ενός "προσωρινού λογαριασμού πρόνοιας", στον οποίο θα περιέλθουν όλη η περιουσία του Ταμείου και τα αποθεματικά του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ