Παρασκευή 31 Γενάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τα βραβεία της ΕΕΛ

Στην κατάμεστη αίθουσα της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών στις 27 του μήνα, παράλληλα με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, απονεμήθηκαν και τα βραβεία της για το 1996, τα οποία είναι:

  • Βραβείο "Μιχαήλα Αβέρωφ": Η επιτροπή απένειμε μόνο έπαινο στο βιβλίο της Εφης Παπαθεοδώρου "Μωρόσκλαβο - ο κρυμμένος θησαυρός".
  • Βραβείο "Μάρκος Αυγέρης": Α βραβείο έλαβε ο Βαγγέλης Σακκάτος για το ανέκδοτο θεατρικό του έργο "Ο Αλαμάνος".Β βραβείο,η Ντίνα Δούκα για το ανέκδοτο θεατρικό του έργο "Αποχαιρετώντας τους απ' έξω".Επαινο έλαβε η Μίνα Πέτρου - Βενετσάνου για το ανέκδοτο θεατρικό της έργο "Μπλόφα".
  • Βραβείο "Αννα Βεροπούλου - Φιλίνη": Α βραβείο μοιράστηκαν οι: Νίκος Κυτόπουλος για το βιβλίο του "Φίλιππος Ομηρος στη Θήβα" και ο Βασίλης Λιόγκαρης για το βιβλίο του "Τι θα γίνει επιτέλους με τη μαμά;".Β βραβείο,η Βάσα Σολωμού - Ξανθάκη για το βιβλίο της "Καπρίτσιο".
  • Το Βραβείο "Λιλή Ιακωβίδη" δόθηκε στην Ευτυχία - Αλεξάνδρα Λουκίδου για την ανέκδοτη ποιητική της συλλογή "6 ποιήματα στη μνήμη της γιαγιάς μου".Επαινο έλαβαν οι: Εμμανουήλ Ανδριωτάκης, Τόνια Κοβαλένκο.

Σημειώνουμε ότι τη Δευτέρα (5.30μμ) στην Εταιρεία (Ακαδημίας και Γενναδίου) η διευθύντρια Κέντρου Ερεύνης Ελληνικής Φιλοσοφίας της Ακαδημίας Αθηνών Αννα Κελεσίδου θα μιλήσει με θέμα: "Γλώσσα και ποίηση".Ο Νίκος Πετρόχειλος (ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ) θα αναφερθεί στο θέμα: "Γνώση και χρήση της ελληνικής γλώσσας από τους Ρωμαίους".Ο Αλέξανδρος Κόντος (καθηγητής ΠΕΚ και ΜΕ), θα μιλήσει με θέμα "Γλώσσα και δημοκρατία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ