Κυριακή 2 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
Από τα λόγια στην πράξη

Ηλθε, είδε και απήλθε... η Αννα Καραμάνου που είχε την πιο σύντομη θητεία ως γενική γραμματέας Ισότητας, αφού πρόσφατα έγινε ευρωβουλευτής (παίρνοντας τη θέση του Γιάννου Κρανιδιώτη, που έγινε υφυπουργός Εξωτερικών). Στην τελευταία συνάντηση που είχε με τις εκπροσώπους των γυναικείων οργανώσεων και γυναικείων Τμημάτων και κομμάτων, ανακοίνωσε την ίδρυση της Εθνικής Επιτροπής Ισότητας που θα είναι συμβουλευτικό όργανο κοντά στη Γενική Γραμματεία Ισότητας.

Στο νέο "συλλογικό", όπως είπε η ίδια, όργανο θα συμμετάσχουν τα γυναικεία Τμήματα των κομμάτων και οι γυναικείες οργανώσεις ΕΓΕ, ΟΓΕ, Παναθηναϊκή Οργάνωση Γυναικών, Σύνδεσμος για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, Κίνηση Δημοκρατικών Γυναικών, Ευρωπαϊκό Λόμπι Γυναικών (ελληνικό τμήμα) και Αδέσμευτη Κίνηση Γυναικών. Επίσης εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων όπως η ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ κ.ά.

"Δε θα συμμετάσχει το ΚΚΕ στην Εθνική Επιτροπή Ισότητας", δήλωσε η εκπρόσωπος του Τμήματος για την Ισοτιμία και τη Χειραφέτηση της Γυναίκας, Αλέκα Γιαννούση. Κι αυτό γιατί "έχουν εξαντληθεί τα όρια των πολλών συζητήσεων κι ενώ υπάρχει πλούτος προτάσεων από την πλευρά των γυναικείων οργανώσεων, καθώς και πολλές επιτροπές που έχουν κατά καιρούς δημιουργηθεί, λείπει η άσκηση πολιτικής.Ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η δημιουργία του Συμβουλίου Ισότητας το 1989 υπό την προεδρία της καθηγήτριας Αλίκης Γιωτοπούλου - Μαραγκοπούλου, που ενώ έκανε αξιόλογες προτάσεις από το 1993, αυτές ποτέ δεν αξιοποιήθηκαν...".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ