Κυριακή 2 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ}

H Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας βαδίζει με σιγουριά και αισιοδοξία προς το 7ο Συνέδριό της.

Είμαστε απαιτητικοί από την κορυφαία στιγμή της συλλογικής και δημοκρατικής μας λειτουργίας.

Με τη συμμετοχή όλων των μελών και στελεχών στην προσυνεδριακή διαδικασία, ανοιχτά, μπροστά και μαζί με όλους τους ανυπότακτους νέους και νέες θα συζητήσουμε για όλα όσα σήμερα απασχολούν, προβληματίζουν και απειλούν τη νέα γενιά της πατρίδας μας.

Θα εκτιμήσουμε τη δράση μας, θα μετρήσουμε τη δύναμή μας, τολμηρά και θαρραλέα θα αναδείξουμε τα κενά και τις αδυναμίες μας. Θα διαμορφώσουμε τις θέσεις, τους στόχους, την τακτική μας.

Φιλοδοξούμε το 7ο Συνέδριο να σηματοδοτήσει την ελπιδοφόρα ιδεολογική, πολιτική, οργανωτική αντεπίθεση της Οργάνωσής μας.

Μαζί με το ΚΚΕ, μαζί με τη νεολαία.

Μέσα από την προσυνεδριακή διαδικασία και με τις αποφάσεις του Συνεδρίου, η ΚΝΕ να βγει πιο δυνατή, πιο έμπειρη, ώστε πιο αποφασιστικά να δυναμώσει πλατιούς και ζωντανούς δεσμούς με τη νεολαία. Να γίνει ΜΑΖΙΚΗ και ΙΣΧΥΡΗ. Πιο μαχητική και αποτελεσματική στην πολιτική και ιδεολογική αναμέτρηση. Πιο πρωτοπόρα στη δράση της, στους αγώνες και το κίνημα της νέας γενιάς.

Να γίνει ικανή και να έχει τη δική της συμβολή στη μάχη που δίνει το ΚΚΕ, για να κερδίσει η νέα γενιά τη θέση της στο μέτωπο της σύγκρουσης για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και του ιμπεριαλισμού, για το σοσιαλισμό.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη πως η μάχη θα είναι εύκολη. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως οι πολυποίκιλοι και ισχυροί μηχανισμοί της άρχουσας τάξης θα κάνουν ό,τι μπορούν για να βάλουν εμπόδια και να αποτρέψουν αυτή την προοπτική. Δεν τους υποτιμάμε, μα δεν τους φοβόμαστε. Μπορούμε να τους αντιμετωπίσουμε.

Η εμπειρία μας, από το 6ο Συνέδριο έως σήμερα, μας πείθει για αυτό. Οσο η νεολαία θα δυναμώνει τους αγώνες της για τα δικαιώματα της, για την ειρήνη μαζί με την εργατική τάξη και το λαό. Οσο θα έρχεται σε επαφή, θα γνωρίζει τη δράση, την ανατρεπτική πολιτική και την επαναστατική ιδεολογία του ΚΚΕ όλο και πιο σταθερά, μαζικά θα το προσεγγίζει. Θα εκφράζεται και θα ταυτίζει το μέλλον της και τα όνειρά της με την ανάγκη για την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας, με το σοσιαλισμό.

Είμαστε αισιόδοξοι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Εχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας, στο Κόμμα μας, στους νέους της πατρίδας μας.

Το ΚΚΕ μάς εξασφαλίζει την πολιτική και ιδεολογική υπεροχή. Τη δύναμη θα τη βρούμε μέσα στη νεολαία. Θα μας τη δώσει η ίδια η νεολαία, που γίνεται όλο και πιο δύσπιστη στα οράματα της ολιγαρχίας και στην ιδεολογία της κρίσης και της παρακμής, απρόθυμη να θυσιάσει τα δικαιώματα, τα όνειρά της, τη ζωή της στη βαρβαρότητα της εξουσίας των μονοπωλίων, στην εκμετάλλευση και τον πόλεμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ