Τετάρτη 5 Φλεβάρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Νέα πεζογραφία

Βιβλία τριών Ελλήνων συγγραφέων παρουσίασαν χτες οι εκδόσεις "Ψυχογιός".Τη "Μοναξιά της Αφροδίτης" της Στέλλας Καραμολέγκου παρουσίασε ο Δημήτρης Κακαβελάκης,σημειώνοντας τη διαρκή αγωνία της ψυχής να απελευθερώσει τον έρωτα από τον καταναγκασμό, αλλά και την ποιητική - μυθιστορηματική γραφή της συγγραφέως. Πρόκειται για το έβδομο βιβλίο της Στ. Καραμολέγκου, με ηρωίδα μία γυναίκα μοναχική και ευαίσθητη, που βιώνει τον έρωτα με τον πλέον "σύγχρονο" τρόπο: μέσω ενός σύγχρονου υπολογιστή.

Το μυθιστόρημα του Νίκου Πολυράκη"Εκείνη η στιγμή" παρουσίασε ο Νίκος Αγγελής.Ο συγγραφέας, γιατρός στο επάγγελμα, επηρεάζεται έντονα από την επαφή του με τους ασθενείς. Ετσι, ήρωες είναι η μοναδική επιζήσασα ενός αεροπορικού δυστυχήματος και ο γιατρός που αναλαμβάνει να την κρατήσει στη ζωή.

Ο Μάνος Κοντολέων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί για να παρουσιάσει το μυθιστόρημα της Μάγδας Πίκη"Το δάσος με τις κομμένες πλεξούδες".Εγραψε, όμως, ένα σημείωμα, το οποίο διάβασε η Κώστια Κοντολέων.Το βιβλίο είναι ένα ψυχογράφημα, αλλά και μια ιστορική διαδρομή. Ο χρόνος είναι ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος και οι ήρωες ζουν όλα τα δραματικά γεγονότα του ξεριζωμού. Χριστιανοί, καθολικοί, Ελληνες, Αρμένιοι και από την άλλη πλευρά οι Μεγάλες Δυνάμεις, προστάτες και απροστάτευτοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ