Κυριακή 3 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Αρχίζει αύριο ξημερώματα η απεργία στα ποντοπόρα

Αρχίζει αύριο ξημερώματα η 48ωρη παγκόσμια απεργία των ναυτεργατών στα ποντοπόρα πλοία,που κήρυξε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.Ο νέος απεργιακός αγώνας των ναυτεργατών αποτελεί την πρώτη τους συντονισμένη απάντηση στα μέτρα εφοπλιστών και κυβέρνησης, με τα οποία προωθούν το μαζικό διωγμό των Ελλήνων ναυτεργατών από τα ποντοπόρα - σε πρώτη φάση - πλοία, απαλλάσσουν από ασφαλιστικές εισφορές και πριμοδοτούν τους εφοπλιστές και τινάζουν στον αέρα το Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο.

Η απεργία ισχύει για τα ποντοπόρα πλοία, που βρίσκονται ή καταπλέουν σε λιμάνια της χώρας ή του εξωτερικού από αύριο στις 6 το πρωί τοπική ώρα. Τα πλοία θα υποδεχτούν συνδικαλιστικές αντιπροσωπείες, που ήδη έχουν μεταβεί στα λιμάνια για την περιφρούρηση του αγώνα.

Σαφής είναι η απαίτηση των ναυτεργατών να κλιμακωθεί και να επεκταθεί η απεργία και στις υπόλοιπες κατηγορίες πλοίων.Οι ποντοπόροι ναυτεργάτες, με μήνυμά τους από τον Ατλαντικό Ωκεανό, απηύθυναν εντολή προς την Ομοσπονδία να κλιμακώσει τον αγώνα. Ανάλογη απαίτηση εξέφρασαν σύσσωμοι και οι άνεργοι ναυτεργάτες που διαμένουν στην Εστία Ναυτικών. Να σημειωθεί ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας έχει αποφασίσει ότι αν μέχρι την έναρξη της απεργίας η κυβέρνηση δεν ανακαλέσει τα "σφαγιαστικά" για τους ναυτεργάτες μέτρα, στη διάρκεια της απεργίας θα συνεδριάσει, προκειμένου να αποφασίσει την κλιμάκωση του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ