Κυριακή 2 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
Αντίσταση των λαών

Εχοντας παρακολουθήσει πρόσφατα τη μεγαλειώδη παράσταση της τραγωδίας του Αισχύλου "Προμηθέας δεσμώτης", με την εμφάνιση των μυθολογικών και διαχρονικών όντων που εκπροσωπούσαν Κράτος και βία, σε πλήρη δόξα και αποθέωση, σκέφθηκα πως εξακολουθεί να ισχύει η διαπίστωση ότι "το κράτος είναι μηχανή, για τη διατήρηση της κυριαρχίας μιας τάξης, πάνω στην άλλη". Φυσικά ζώντας στο τέλος του αιώνα θα πρέπει να προσαρμόσουμε το αξίωμα ως εξής: "Κράτος είναι μηχανή για τη διατήρηση της κυριαρχίας του πολυεθνικού κεφαλαίου πάνω στους πολίτες". Θλίβομαι βλέποντας τα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα σ' όλη την Ευρώπη - όπου φυτοζωούν εκατομμύρια άνεργοι - παρόλο που στην πολιτική σκακιέρα παίζουν οι σοσιαλιστές, ως διαχειριστές της εξουσίας, για την ανάπτυξη των στόχων του Μάαστριχτ.

Εχουμε κυβερνηθεί από εθνικοσοσιαλιστές, σοσιαλδημοκράτες, σοσιαλαναμορφωτές - εκσυγχρονιστές, καταλήγοντας σήμερα να ορίζουν τη μοίρα μας οι "σοσιαλμαστριχτιστές".

Και το τραγικό είναι - σύνηθες φαινόμενο των καιρών μας - πως πολλοί απ' αυτούς στα νιάτα τους, όπως και φτασμένοι καλλιτέχνες άλλωστε, είχαν επιβιβαστεί στο μεγάλο όχημα της Αριστεράς και φθάνοντας στο σταθμό που ήθελαν, προβεβλημένοι πια, κίνησαν σ' άλλους δρόμους για να τρυγήσουν καρποφόρους καρπούς.

Αναλογιζόμενος το μέλλον που το πολυεθνικό κεφάλαιο οριοθετεί και οροθετεί προσχεδιάζοντας στην πολιτική σκακιέρα σικέ παιχνίδια με προκαθορισμένες τις κινήσεις για τα "Ματ", συμπεραίνω πως μια λύση μόνον υπάρχει: Η διεθνής αντίσταση των λαών απέναντι στο πολυεθνικό κεφάλαιο, που στραγγίζει τη ζωή μας.

Με τιμή κι αγάπη

ΙΑΣΩΝ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Δάφνη - Αθήνα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ