Κυριακή 2 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Στις 9 Φλεβάρη 1997, έπαψε να χτυπά η καρδιά του ΑΝΔΡΕΑ ΦΡΑΓΚΟΥ.Γεννήθηκε στην Ικαρία. Από μικρό παιδί μπήκε στη βιοπάλη. Δημιούργησε οικογένεια με τέσσερα παιδιά. Ηταν δυναμικός και ακούραστος, συνεπής αγωνιστής, μέλος του ΚΚΕ ως το τέλος της ζωής του. Οι Ικαριώτες τον τίμησαν με τη μαζική συμμετοχή τους στην κηδεία του.

Οσοι γνώρισαν τον Ανδρέα, ποτέ δε θα τον ξεχάσουν.

Στη μνήμη του, πρόσφεραν στο ΚΚΕ: Η οικογένεια του θείου του Αντώνη Καλαμπόγια 10.000 δρχ. Οι θείοι του Παντελής και Μόσχα Καλαμπόγια 5.000 δρχ. Τα εξαδέλφια του Γιάννης και Δέσποινα Μαυρίκη 5.000 δρχ. Τα εξαδέλφια του Νίκος και Ειρήνη Κασότη 5.000 δρχ. και η οικογένεια Νίκου και Πλουμής Μαυρίκη 5.000 δρχ.

***

Ο θάνατος του συντρόφου και συναδέλφου μας Ανδρέα Φράγκου ήρθε ξαφνικά και απρόοπτα.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στη γυναίκα του Πόπη και στα τέσσερα παιδιά του.

Αντί για λουλούδια στον τάφο του, προσφέρουμε 11.000 δρχ. στο ΚΚΕ, το κόμμα που με συνέπεια υπηρέτησε ο Ανδρέας ως το τέλος της ζωής του.

Οι συνάδελφοι και σύντροφοί του από το Μπραχάμι

* * *

Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ, που πέθανε στις 30 Γενάρη 1997, γεννήθηκε στην Κερασούντα του Πόντου το 1902. Ηταν από τα ιδρυτικά μέλη του ΕΑΜ στη Σπάρτη. Τον Απρίλη του 1943, οργάνωσε στην ΕΠΟΝ τα τρία μεγαλύτερα από τα πέντε παιδιά του, την Φωτεινή, την Παρθένα και τον Νίκο.

Μετά την Απελευθέρωση, το Νοέμβρη του 1945, τον έπιασαν και του ζητούσαν να παραδώσει δύο φορτία με όπλα, που είχε κρύψει από την παράδοση του ΕΛΑΣ. Παρά τα βασανιστήρια και αφού τα όπλα δε βρέθηκαν πουθενά, παρά τις έρευνες, τον άφησαν ελεύθερο. Το Γενάρη του 1947, κατέφυγε με τέσσερα παιδιά του στο ΔΣΕ. Πιάστηκε και τον Αύγουστο του 1949 πέρασε από Εκτακτο Στρατοδικείο. Εκανε σε διάφορες φυλακές και νησιά εξορίας.

Αντί για μνημόσυνο, ο γιος του Νίκος Αθανασιάδης πρόσφερε στο "Ριζοσπάστη", μέσω της ΚΟ Λακωνίας, 10.000 δρχ.

* * *

Στις 26 Φλεβάρη συμπληρώθηκαν 48 χρόνια από το θάνατο της ΦΩΤΕΙΝΗΣ Κυριάκου ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ. Γεννήθηκε στη Σπάρτη το 1927. ΕΠΟΝίτισσα στην Κατοχή και μαχήτρια του ΔΣΕ από το Γενάρη του 1947. Η αδερφή της Παρθένα πιάστηκε το 1948 και καταδικάστηκε σε θάνατο από το Εκτακτο Στρατοδικείο της Τρίπολης.

Η Φωτεινή Ανασιάδη σκοτώθηκε στις 26 Φλεβάρη 1949 σε μάχη του ΔΣΕ με τμήμα του αστικού στρατού και Αγγλοαμερικάνων.

Αντί για μνημόσυνο, ο αδερφός της Νίκος Αθανασιάδης πρόσφερε 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

***

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΛΕΩΝΙΔΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΑ, προσφέρουμε 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ Νέου Ηράκλειου και 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", τον καθημερινό του σύντροφο.

Η γυναίκα του, τα παιδιά του, τα εγγόνια του

* * *

Στη μνήμη της πολυαγαπημένης μας αδερφής ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΝΤΙΝΤΗ,μέλους του ΚΚΕ, προσφέρουμε 20.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Ευαγγελία και Ευάγγελος Μακρής

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (Παντελή) ΛΕΒΙΣΙΑΝΟΥ,με τη συμπλήρωση 6 μηνών από το θάνατό του, η γυναίκα του Μάγδα και τα παιδιά του πρόσφεραν στο ΚΚΕ 20.000 δρχ., μέσω ΚΟΒ Φάρου - Λουτρών Νέας Σμύρνης.

* * *

Ο αδελφός μου ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ (φωτογραφία) και ο συναγωνιστής τουΔΑΜΙΑΝΟΣ ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ,ενώ κατευθυνόταν στο βουνό για να ενταχθούν στο ΔΣΕ, πιάστηκαν από συνεργάτες των Γερμανών και κατακρεουργήθηκαν στην Αναρράχη Εορδαίας στις 2 Μάρτη 1947.

Με τη συμπλήρωση 50 χρόνων από το θάνατό τους, προσφέρω στη μνήμη τους 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Ελένη Νικολαϊδου - Χαριτούδη

* * *

Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΣΑΡΑΝΤΙΔΗΣ,που πέθανε στις 4 Σεπτέμβρη 1996 από ανίατη αρρώστια, γεννήθηκε το 1945. Καταγόταν από κομμουνιστική επαναστατική οικογένεια. Μεγάλωσε σε μεγάλη φτώχεια, γιατί ο πατέρας του ανέβηκε στο βουνό, όταν ήταν μόλις δύο μηνών. Το 1962 πήγε στη Βουλγαρία, όπου φοίτησε σε τρίχρονη Αγροτική Σχολή. Στη Σόφια έπαιρνε μέρος στις εκδηλώσεις της νεολαίας ενάντια στη χούντα.

Στην Ελλάδα ήρθε το 1975 και άνοιξε ψαροταβέρνα.

Στη μνήμη του, οι γονείς του πρόσφεραν στο "Ριζοσπάστη" 20.000 δρχ.

* * *

Στις 5 Φλεβάρη 1997 σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ,μέλος του ΚΚΕ. Γεννήθηκε στο Ανυδρο Πέλλας το 1941. Ο πατέρας του, μαχητής του ΔΣΕ, σκοτώθηκε στον Εμφύλιο. Ο Κ. Τριανταφύλλου έζησε με τη μητέρα του και τις δύο αδερφές του στην Τσεχοσλοβακία, όπου σπούδασε μηχανικός - μηχανολόγος.

Επαναπατρίστηκε και ζούσε με την οικογένειά του στην Εδεσσα.

Στη μνήμη του και αντί για στεφάνι στον τάφο του, η οικογένεια Γιώργου Κωστικίδη πρόσφερε στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Πτολεμαϊδας, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.* * *

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΜΠΑΛΗ, η σύζυγός του Αγγελική Μπαμπαλή πρόσφερε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Χιλιαδούς Βόλου.

* * *

Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΛΟΓΔΑΝΙΔΗΣ, του οποίου η καρδιά σταμάτησε να χτυπά στις 19 Γενάρη 1997, γεννήθηκε το 1932 στο Μεσόβουνο Εορδαίας. Το 1949, σε ηλικία 17 χρόνων, εντάχθηκε στο ΔΣΕ. Από το τέλος του Εμφυλίου, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Ουγγαρία και την Τσεχοσλοβακία, όπου δημιούργησε οικογένεια. Επαναπατρίστηκε το 1986 και ζούσε στο χωριό του.

Ως το τέλος της ζωής του, αγωνιζόταν για τα ιδανικά του σοσιαλισμού. Ηταν αγαπητός από τους συγχωριανούς και συναγωνιστές του.

Με τη συμπλήρωση 40 ημερών από το θάνατό του, τα μέλη του Παραρτήματος του Συλλόγου Πολ. Προσφύγων Πτολεμαϊδας προσφέρουν 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Πτολεμαϊδας.

* * *

Στις 10 Φλεβάρη συμπληρώθηκαν 3 χρόνια από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΕΡΖΑΚΗΣ, οπαδός του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του, ο συναγωνιστής του Δημήτριος Μπότσης προσφέρει στο "Ριζοσπάστη" 1.000 δρχ.

* * *

Σήμερα, 2 Μάρτη, συμπληρώνονται 8 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΑΝΔΑΛΗ από το χωριό Πηγάδα Ηπείρου. Μαχητής του ΔΣΕ στον Εμφύλιο, έζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Πολωνία, επαναπατρίστηκε και δούλευε στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Αγγελική Σκανδάλη και τα παιδιά του Κώστας και Αλέκος, η νύφη του Ελισάβετ και τα εγγόνια του Ιωάννης, Παναγιώτα και Αγγελική προσφέρουν στο "Ριζοσπάστη" 10.000 δρχ.

* * *

Ο εκλεκτός φίλος μας και συναγωνιστής ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΣ, που έφυγε από κοντά μας αναπάντεχα στις 17 Γενάρη 1997, στην Κατοχή ήταν φλογερός ΕΠΟΝίτης με πολλά τραύματα. Κομμουνιστής πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού ως το τέλος της ζωής του.

Στη μνήμη του, προσφέρουμε 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 15.000 δρχ. στην ΚΟΒ Πάνω Πόλης Θεσσαλονίκης, της οποίας ήταν ενεργό μέλος.

Παναγιώτα και Στέφανος Δημητριάδης

* * *

Στις 5 Μάρτη συμπληρώνονται 40 μέρες από το θάνατο του εξαδέλφου μας - αγωνιστή ΤΑΣΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ που πέθανε στις 25 Γενάρη 1997 στο "Ωνάσειο". Γεννήθηκε το 1926 στο χωριό Πεπονιά Κοζάνης από γονείς αγρότες. ΕΠΟΝίτης στην Κατοχή, είχε οργανώσει τους νέους από τα χωριά του Βόιου στην ΕΠΟΝ. Τελείωσε την Ανώτατη Εμπορική Σχολή και ήταν επιχειρηματίας.

Με τον πρόωρο θάνατό του, η οικογένειά του έχασε τον προστάτη της και το ΚΚΕ έναν συνεπή αγωνιστή.

Στη μνήμη του αγαπημένου εξαδέλφου μας, προσφέρουμε 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη", μέσω της ΚΟΒ Ντεπώ.

Οικογένεια Τζιβλικάκη

* * *

Προς τιμήν και δόξα του ΙΩΣΗΦ ΣΤΑΛΙΝ, του μεγάλου ηγέτη, που επί των ημερών του δοξάστηκε η μεγάλη Σοβιετική Ενωση και το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα και στις 5 Μάρτη κλείνουν 44 χρόνια από το θάνατό του, προσφέρω 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Δημήτριος Τσακιρίδης - Συκιές Θεσσαλονίκης

* * *

Στις 22 Φλεβάρη συμπληρώθηκαν 11 χρόνια από το θάνατο του αγαπημένου συντρόφου μου ΠΕΡΙΚΛΗ ΑΛΤΣΙΤΣΙΑΔΗ.

Στη μνήμη του, προσφέρω 10.000 δρχ. στην ΚΟΒ "Λαμπράκη" και 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

Η γυναίκα του Ολγα Αλτσιτσιάδη

* * *

Με τη συμπλήρωση 3 χρόνων από το θάνατο της ΚΑΛΛΙΟΠΗΣ ΖΑΖΟΠΟΥΛΟΥ,ο σύζυγός της Χαράλαμπος Ζαζόπουλος, αντιστασιακός, 100 χρόνων, και ο γιος του από την Ξάνθη πρόσφεραν 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

Στη μνήμη του αξέχαστου φίλου και συμπατριώτη μας ΕΥΘΥΜΗ ΑΒΡΑΜΙΔΗ από το Κιλκίς, προσφέρουμε στο "Ριζοσπάστη" 50.000 δρχ.

Πουπούλα, Μαρίκα, Περικλής

* * *

Με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το θάνατο της αγωνίστριας ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΟΥΡΙΤΑ,τα παιδιά της Γιάννης, Θανάσης και η νύφη της Ιφιγένεια προσφέρουν στη μνήμη της 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη" και 15.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Λιτόχωρου.

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου μας ΣΠΥΡΟΥ ΣΥΨΑ,αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, που έφυγε από κοντά μας την 1η Ιούλη 1996, η σύζυγος και τα παιδιά του προσφέρουν 10.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

Ο αγωνιστής ΛΑΜΠΡΟΣ ΛΙΟΛΗΣ, μέλος του ΚΚΕ, από την Κορονισιά Αρτας, που πέθανε πρόσφατα σε ηλικία 68 χρόνων, έζησε αρκετά χρόνια μετανάστης στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Αγωνίστηκε ενάντια στη δικτατορία των συνταγματαρχών και συμμετείχε ενεργά στο μεταναστευτικό και τοπικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Στη μνήμη του, τα μέλη της ΚΟΒ Νυρεμβέργης του ΚΚΕ προσφέρουν 110 μάρκα στην ΚΕ του ΚΚΕ.

* * *

Συμπληρώθηκαν 2 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ ΣΩΚΡΑΤΗ ΙΩΣΗΦΙΔΗ, μέλους του ΚΚΕ από το 1950. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στη Ρουμανία και όταν επαναπατρίστηκε εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στην Καστοριά.

Στη μνήμη του, η γυναίκα του Πηνελόπη Ιωσηφίδου πρόσφερε στην ΚΟΒ Καστοριάς 5.000 δρχ.

* * *

Πριν από 40 μέρες χάσαμε τη λατρευτή μας μάνα και γιαγιά ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ.Και πριν από δυόμισι χρόνια τον λατρευτό μας πατέρα και παππού ΣΑΒΒΑ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ.

Στη μνήμη τους προσφέρουμε 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους

* * *

Το τελευταίο μας "αντίο" στον οικογενειακό μας φίλο ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗ,που έφυγε για το μακρινό ταξίδι στις αρχές Φλεβάρη. Ηταν μέλος του ΚΚΕ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης από το 1942 και μαχητής του ΔΣΕ. Γεννήθηκε το 1924 στην Πτολεμαϊδα. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στην Ουγγαρία, όπου δημιούργησε οικογένεια, δούλεψε εκεί όλα τα χρόνια της προσφυγιάς και επαναπατρίστηκε το 1988. Ζούσε με την οικογένειά του στην Πτολεμαϊδα.

Πάντα θα σε θυμούμαστε.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω της ΚΟΒ Κολιάτσου, 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Οι οικογενειακοί φίλοι Ηλκος, Χρήστος Σταματόπουλος και η Μαριάνθη

* * *

Στη μνήμη των γονιών μας ΚΩΣΤΑ και ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ και ΓΙΩΡΓΟΥ ΙΝΤΖΟΓΛΟΥ,προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Περισσού, 50.000 δρχ.

Γιάννης και Δέσποινα Αγγελοπούλου


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ