Τρίτη 4 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Παρέμβαση για τη διάσωση της λιπασματοβιομηχανίας

Ερώτηση του Κόμματος στη Βουλή

Μέτρα για τη διάσωση και τον εκσυγχρονισμό της εγχώριας λιπασματοβιομηχανίας, ζητά από την κυβέρνηση το ΚΚΕ, με αφορμή την απόφασή της για ιδιωτικοποίηση της ΑΕΒΑΛ. Σε Ερώτηση που κατατέθηκε χτες στη Βουλή από τον βουλευτή του Κόμματος Σταύρο Παναγιώτου προς την υπουργό Ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου αναφέρεται συγκεκριμένα:

"Το λίπασμα είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που διαμορφώνουν το κόστος παραγωγής. Γι' αυτό έχει σημασία η ύπαρξη φτηνού και καλής ποιότητας λιπάσματος, που είναι δυνατόν σε μεγάλο βαθμό να εξασφαλίσει ντόπια λιπασματοβιομηχανία, με την εφαρμογή της σωστής πολιτικής. Ομως η κυβέρνηση δε φαίνεται να ενδιαφέρεται για λύση των οξυμένων προβλημάτων της ελληνικής λιπασματοβιομηχανίας.

Στα πλαίσια της αποκρατικοποίησης, προχώρησε σε διαγωνισμό για την πώληση της ΑΕΒΑΛ (ΑΕ Βιομηχανία Αζωτούχων Λιπασμάτων), χωρίς να διασφαλίζονται οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας και χωρίς να τίθενται ουσιαστικοί όροι, επιδιώκοντας απλά και μόνο να περάσει η εταιρία σε ιδιώτες.

Δεδομένου ότι εκτός των άλλων, από την ΑΕΒΑΛ ζουν 270 οικογένειες και βρίσκεται στην περιοχή της Κοζάνης, που μαραζώνει οικονομικά και τα τελευταία χρόνια η ανεργία έχει τα μεγαλύτερα ποσοστά.

Ερωτάται η κα. υπουργός:

  • Γιατί δεν παίρνει μέτρα ρύθμισης των προβλημάτων της, ώστε να συνεχίσει τη δραστηριότητά της;
  • Γιατί η κυβέρνηση δεν προχωρά σε ένα συνολικό πρόγραμμα εξυγίανσης και εκσυγχρονισμού της ελληνικής λιπασματοβιομηχανίας, ώστε να έχει ο αγρότης φτηνό και καλής ποιότητας λίπασμα;".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ