Σάββατο 8 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Συναίνεση" ΟΚΕ για τους αλλοδαπούς

Τη γενική αποδοχή των μελών της ολομέλειας της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ), που συνεδρίασε χτες, συγκέντρωσαν οι θέσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της σχετικά με το Προεδρικό Διάταγμα που προωθεί η κυβέρνηση για τη "νομιμοποίηση" των αλλοδαπών.

Ο πρόεδρος της ΟΚΕ, Δ. Κουκιάδης,δήλωσε μετά το τέλος της συνεδρίασης ότι "την ομοφωνία αυτή πρέπει να την πάρει υπόψη της η κυβέρνηση και να αμβλυνθούν οι προϋποθέσεις για τη νομιμοποίηση των αλλοδαπών, ώστε να έχει αποτελεσματικότητα το μέτρο". Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του αντιπροέδρου του ΣΕΒ Ν. Αναλυτή,ο οποίος έδωσε έμφαση στη γενική αυτή συμφωνία και στην ανάγκη η κυβέρνηση να τη λάβει υπόψη της.

Η συμφωνία των εκπροσώπων των εργοδοτών δεν προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση, αφού οι προτάσεις της ΟΚΕ μπορεί, από τη μια, να θέτουν ορισμένες "επιφυλάξεις" για τις προϋποθέσεις καταγραφής, από την άλλη όμως, ζητούν να εξεταστεί η καταβολή μειωμένων ασφαλιστικών εισφορών στον κλάδο σύνταξης για τους αλλοδαπούς εργάτες!

Ιδια παρέμεινε και η θέση ότι οι διατάξεις του ΠΔδεν εφαρμόζονται "στους αλλοδαπούς ναυτικούς επί πλοίων με ελληνική σημαία"!

Στις γενικές παρατηρήσεις της, η ΟΚΕ θεωρεί ότι το ΠΔ δεν αποτελεί ολοκληρωμένη νομοθετική αντιμετώπιση του ζητήματος, διαπιστώνει ασάφεια στόχων και μη ενθάρρυνση των αλλοδαπών να καταγραφούν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ