Κυριακή 9 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
"Με αγώνες θα απαντήσουμε"

Το μήνυμα της Μέρας της Γυναίκας

Σε τι διαφέρει η φετινή επέτειος της Ημέρας της Γυναίκας από τις προηγούμενες; Μια απάντηση δίνει η Χριστίνα Τσεντούρου,μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος της Αθήνας:

"Η φετινή 8η του Μάρτη θα τιμηθεί με τον καλύτερο τρόπο, μιας και αυτή η περίοδος είναι περίοδος μεγάλων και ξεχωριστών αγώνων, που και οι γυναίκες συμμετέχουν με το δικό τους τρόπο: Οι γυναίκες εκπαιδευτικοί με το μεγαλειώδη αγώνα του κλάδου τους σε διαρκέστερες μορφές, μα κυρίως σ' ό,τι αφορά τα αιτήματά τους. Οι αγώνες των ναυτεργατών έβαλαν με τη δύναμη και τη μαζικότητά τους το αγωνιστικό στίγμα στην περίοδο, ενώ οι οικογένειές τους και ιδιαίτερα οι γυναίκες δεν έμειναν αμέτοχες σ' αυτό τον αγώνα.

Η πάλη των αγροτών και η ξεχωριστή συμμετοχή των αγροτισσών στις κινητοποιήσεις που έγιναν, επίσης έβαλαν αποφασιστική σφραγίδα σ' αυτό το χρονικό διάστημα. Κι ακόμα, οι γυναίκες συνταξιούχοι που με πείσμα και αξιοπρέπεια παλεύουν για την κοινωνική ασφάλιση και τη σύνταξη. Να ποιο είναι το μήνυμα της 8ης του Μάρτη 1997: Κοινό μέτωπο, με την ιδιαίτερη συμμετοχή των γυναικών, ενάντια στα σχέδια που έχουν σαν στόχο να πάρουν πίσω κατακτήσεις, να καταργήσουν την κοινωνική ασφάλιση, να βγάλουν σιγά - σιγά απ' αυτή την ασφάλιση τις γυναίκες.

Με αγώνες θα απαντήσουμε στον περιβόητο "εθνικό - κοινωνικό διάλογο", αυτή θα είναι η συμμετοχή μας στο διάλογο, ο αγώνας και η αντίσταση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ