Πέμπτη 13 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πώς υπολογίζονται οι κρατήσεις

Σύμφωνα με την προεγκύκλιο, για την εφαρμογή του νέου μισθολογίου, στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων, γίνονται οι ακόλουθες κρατήσεις:

  • Για το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων: 4% επί του βασικού μισθού και του χρονοεπιδόματος και 1% επί των επιδομάτων.
  • Για το Ταμείο Αρωγής: 5% επί του βασικού μισθού και χρονοεπιδόματος (για πρωτοασφαλισθέντες σε οποιοδήποτε φορέα μέχρι 31 - 12 - 92 και ανεξάρτητα από τη χρονολογία διορισμού τους) και 3% για επί του συνόλου των αποδοχών - πλην εκτάκτων παροχών - για πρωτοασφαλιζόμενους από την 1 - 1 - 93 και μετά.
  • Για το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων: 4% επί του βασικού μισθού και του χρονοεπιδόματος (για τους πρωτοασφαλισθέντες μέχρι 31 - 12 - 92) και 4% επί του συνόλου των αποδοχών - πλην εκτάκτων παροχών - για τους πρωτοασφαλιζόμενους μετά την 1 - 1 - 93.
  • Για κύρια σύνταξη: 6,67% επί του βασικού μισθού και του χρονοεπιδόματος (για όλους όσοι είχαν ασφαλιστεί σε οποιονδήποτε φορέα πριν το 1993) και 6,67% επί του συνόλου των αποδοχών - πλην εκτάκτων παροχών - για τους πρωτοασφαλιζόμενους μετά το 1992.
  • Για Υγειονομική Περίθαλψη: 2,55% επί του συνόλου των αποδοχών πλην εκτάκτων παροχών.

Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι "έκτακτη παροχή είναι το κίνητρο απόδοσης έτσι όπως ορίζεται στο άρθρο 13 του νόμου και απαλλάσσεται ασφαλιστικών εισφορών υπέρ του δημοσίου". Με βάση τη διευκρίνιση αυτή, επισημαίνεται στην εγκύκλιο, "το κίνητρο απόδοσης δεν υπόκειται σε κρατήσεις α) νεοδιορισμού υπέρ ΜΤΠΥ και Ταμείου Αρωγής. β) Τακτικές κρατήσεις υπέρ ΜΤΠΥ και Ταμείων Πρόνοιας και Αρωγής. γ) Κύριας σύνταξης. δ) Υγειονομικής περίθαλψης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ