Παρασκευή 14 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ "ΡΕΝΟ"
Στο δρόμο της συντονισμένης πάλης

Νέα πολυεθνική κινητοποίηση προγραμματίζουν για την Κυριακή

ΠΑΡΙΣΙ.-

Μια νέα "ευρω - διαδήλωση" θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή στις Βρυξέλλες από τους εργαζομένους της αυτοκινητοβιομηχανίας "Ρενό", που διαμαρτύρονται για την απόφαση του κλεισίματος του εργοστασίου στο Βιλβόρντε του Βελγίου.

Πάντως, χτες, τα συνδικάτα της "Ρενό" κάλεσαν τους Γάλλους εργαζομένους να προχωρήσουν σε στάσεις εργασίας στα εργοστάσια της περιοχή του Παρισιού, την ίδια μέρα αναμενόταν να αναγγελθεί επίσημα νέο πρόγραμμα μείωσης άλλων 2.764 θέσεων εργασίας στη Γαλλία. Ωστόσο, η παρουσίαση αυτού του προγράμματος αναβλήθηκε για έναν μήνα, μετά από διαδικαστική παρέμβαση των συνδικάτων.

Καθώς οι μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη "Ρενό" συνεχίζονται, άρχισε να φαίνεται πως ο πρόεδρος της αυτοκινητοβιομηχανίας, Λουί Σβάιτσερ, δέχεται από παντού πυρά για τη διαχείριση της υπόθεσης του βελγικού εργοστασίου της Βιλβόρντε. Ωστόσο, όσοι τον επικρίνουν δε θίγουν την ουσία της πολιτικής αυτής, αλλά περιορίζονται να τον καταδικάζουν για τις μεθόδους του.

Πάντως, από την πλευρά του, ο Σβάιτσερ έριξε την ευθύνη για τους κακούς χειρισμούς της υπόθεσης στον "πρωθυπουργό" της βελγικής Φλάνδρας, Λουκ βαν ντεν Μπράντε, επειδή αυτός του επέβαλε το βίαιο κλείσιμο του εργοστασίου στη Βιλβόρντ. Ο Σβάιτσερ υποστήριξε, σύμφωνα με τον βουλευτή του κυβερνητικού κόμματος "UDF" Φρανσουά Μισέλ Γκονό, ότι "ο βαν ντεν Μπράντε του επέβαλε την ανακοίνωση του κλεισίματος του εργοστασίου μέσα σε 24 ώρες, ενώ εκείνος υπολόγιζε να χρειαστεί ένα μήνα για να συνομιλήσει, να προετοιμάσει και να εξηγήσει την απόφαση, η οποία ούτως ή άλλως ήταν αναπόφευκτη".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ