Παρασκευή 14 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Την Κυριακή, 16 Μάρτη στις 10.00 π.μ., στην εκκλησία του Αγιου Λουκά Λαμίας, γίνεται το 40ήμερο μνημόσυνο του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΩΤΗ,μέλους του ΚΚΕ. Παιδί της εργατικής τάξης, από μικρός ρίχτηκε στη βιοπάλη ως αρτεργάτης. Αγωνιζόταν για τα αιτήματά τους ως μέλος του Συνδικάτου Αρτεργατών.

Στην Κατοχή, από τους πρώτους εντάχθηκε στο ΕΑΜ. Για τη συμμετοχή του στην Εθνική Αντίσταση, μετά την Απελευθέρωση πιάστηκε με στημένη σκευωρία και καταδικάστηκε σε θάνατο από Κακουργοδικείο. Εμεινε στις φυλακές 19 χρόνια. Στις φυλακές δούλευε στο φούρνο. Ηταν πράος, ευδιάθετος και πάντα εξυπηρετικός για τους συγκρατουμένους του. Οταν αφέθηκε ελεύθερος συνέχισε τον αγώνα του από τις γραμμές της ΕΔΑ. Με τη δικτατορία των συνταγματαρχών πιάστηκε και πάλι. Με τη νομιμοποίηση του ΚΚΕ, από τις γραμμές του, συνέχισε τον αγώνα.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Ηλίτσα και τα παιδιά του πρόσφεραν στη ΝΕ Φθιώτιδας 10.000 δρχ. και 5.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΩΥΣΑΚΗ,αντάρτη του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, η οικογένειά του πρόσφερε 30.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη".

* * *

Στη μνήμη του παλαίμαχου αγωνιστή ΚΩΣΤΑ ΤΣΟΛΑΚΗ,στελέχους του ΚΚΕ, η οικογένεια Δημήτρη και Εύας Μπαμπούκα πρόσφερε στο "Ριζοσπάστη" 5.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Κάτω Πατησίων.

* * *

Στη μνήμη του αξέχαστου συντρόφου μας ΛΑΜΠΡΟΥ ΜΠΟΝΙΑΤΗ,γραμματέα της Οργάνωσης Σορωντής, που έφυγε πριν από ένα χρόνο από κοντά μας, προσφέρουμε στην Οργάνωση της ΚΝΕ Ρόδου, για το 7ο Συνέδριό της| Μιχάλης Διακολαμπριανός, Κλεόβουλος Παπακωνσταντίνου, Μιχάλης Παλαιολόγος και Κώστας Διακολαμπριανός από 10.000 δρχ., Κυριαζής Διακολαμπριανός 5.000 δρχ. * * *

Την Κυριακή, 16 Μάρτη στις 9.45 π.μ. στο Νεκροταφείο Καλλιθέας θα γίνει το 40ήμερο μνημόσυνο του αγαπημένου μας ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ.

Στη μνήμη του προσφέρω 10.000 δρχ. στο Παράρτημα Κουκακίου της ΠΕΑΕΑ.

Η κόρη του Βάντα

* * *

Συμπληρώθηκαν 7 χρόνια από το θάνατο του αγωνιστή ΜΙΧΑΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ,από τις Συκιές Θεσσαλονίκης, κομμουνιστή με πλούσια δράση στο κομμουνιστικό και λαϊκό κίνημα.

Στη μνήμη του προσφέρω στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Κάτω Τούμπας, 10.000 δρχ.

Γιώργος Λεμονίδης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ