Κυριακή 16 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ "Ρίζο"

"Της νύχτας τα καμώματα"!..

ΛΑΛΟΣ ΠΙΑΤΙΔΗΣ,Στουτγκάρδη - Γερμανία. Πρόσφατα, στην ΕΤ - 1 στην εκπομπή "Νυκτερινός επισκέπτης" του δημοσιογράφου Αρη Σκιαδόπουλου, άκουσα τον κ. Ν. Χριστιανόπουλο να λέει ότι "ο Γιάννης Ρίτσος δεν είναι ποιητής, αλλά απλά στιχουργός που ελέω κομμουνισμού μεταφράστηκε σε 79 γλώσσες και έγινε γνωστός σ' όλον τον κόσμο", ότι "ήταν αναξιόπιστος... " κ. ά. Δε στέκομαι στον ρυπαρό Χριστιανόπουλο, από τέτοιους έχει γεμίσει ο κόσμος, αλλά στην κρατική τηλεόραση και στο δημοσιογράφο της. Ρωτώ γιατί επαναλήφθηκε το επόμενο βράδυ - στο δορυφορικό κανάλι - η εκπομπή; Ποιο ήταν το σπουδαίο ενδιαφέρον αυτής της συνέντευξης; Τόσο πολύ ενθουσιάστηκαν οι ιθύνοντες από το άγριο αντικομμουνιστικό μένος του Χριστιανόπουλου; Πράγματι οι εθνικοσοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ, θέλησαν να χτυπήσουν τον κομμουνιστή ποιητή του λαού, του κόσμου, Γιάννη Ρίτσο. Οσο για τον δημοσιογράφο Σκιαδόπουλο, αυτός όχι μόνο δεν αντέδρασε - έστω για την τιμή των όπλων - αλλά σιγοντάριζε... Από τη μια μεριά στήνουν φανταχτερά πανηγύρια, χωρίς ίχνος αισθητικής, για πολιτιστικές πρωτεύουσες, μιλούν για παγκόσμιο ελληνικό πολιτισμό, προγονολατρία και από την άλλη ό,τι είναι γνήσιο ελληνικό, ανθρώπινο, το χτυπούν με όλα τα μέσα, ιδίως όταν προέρχεται από τον κομμουνιστικό χώρο.

Δε θυμίζουν τίποτα καλό!..

ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ,Πρόεδρος ΠΕΑΕΑ Κολωνού. Σε κάθε γενική συνέλευσή μας από το 1975, βάζω πάντα το ζήτημα ανέγερσης Μνημείου της Εθνικής μας Αντίστασης στην Αθήνα. Είμαι 87 χρόνων και ζητάω να φύγουνε εκείνα τα ξένα αγάλματα από την πρωτεύουσα, που δεν έχουν να μας θυμίζουν τίποτα το καλό, παρά μόνο τη δυστυχία που έχουν φέρει στον τόπο μας.

Να φύγει από εκεί που είναι σήμερα, το άγαλμα του Κωνσταντίνου και στη θέση του να στηθεί το Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης.

Να φύγει το άγαλμα του Τρούμαν, που μας θυμίζει όλα τα δεινά του ψυχρού πολέμου που επί εποχής του ζήσαμε και εξακολουθούμε να ζούμε, με τους Αμερικάνους πάντα ρυθμιστές στη χώρα μας.. Στη θέση του να γίνει μνημείο των τριών ΕΠΟΝιτών που πέσανε για τη λευτεριά στη μεγάλη διαδήλωση το 1943, γιατί αυτή η κορνίζα που υπάρχει στη γωνία της Τράπεζας Ελλάδας στην οδό Πανεπιστημίου, δε διακρίνεται και είναι ντροπή. Είναι ντροπή για όλο τον ελληνικό λαό και κυρίως για τους κυβερνώντες μας, να μην τιμούμε όπως πρέπει τους ήρωές μας, που έδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά της πατρίδας μας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ