Παρασκευή 21 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
Συμπαράσταση στον αλβανικό λαό

Η Περιφερειακή Επιτροπή Κρήτης της ΠΕΑΕΑ χαιρετίζει με ιδιαίτερο ενθουσιασμό την ηρωική αντίσταση του αδελφού αλβανικού λαού και την πρωτόγνωρη παλλαϊκή εξέγερση, που στρέφεται ενάντια στο διεφθαρμένο καθεστώς του Μπερίσα και κατ' επέκταση ενάντια στην κυριαρχία της "Νέας Τάξης Πραγμάτων" στην Αλβανία και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Τον ελληνικό και αλβανικό λαό τους συνδέουν πολύχρονοι ηρωικοί αγώνες στα χρόνια της τουρκοκρατίας, σκληροί και άνισοι αγώνες στα χρόνια του Β Παγκόσμιου Πολέμου και της φασιστικής κατοχής.

Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης νιώθουν τον εαυτό τους πιο κοντά στις ανείπωτες δοκιμασίες και τα βάσανα του αλβανικού λαού, καθώς και στα δεινά που τους συσσώρευσε ο ιμπεριαλισμός στον τόπο τους.

Η Περιφερειακή Επιτροπή Κρήτης της ΠΕΑΕΑ καταδικάζει κάθε απόπειρα επέμβασης στην Αλβανία, με οποιαδήποτε μορφή κι αν παρουσιάζεται, είτε των Αμερικανών, είτε των Δυτικοευρωπαίων ιμπεριαλιστών.

Αντιτίθεται στη συμμετοχή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια που αποβλέπουν στην εδραίωση κυβέρνησης ανδρεικέλων, που στην ουσία θα ακολουθεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Καλεί τους αγωνιστές της Αντίστασης και όλο τον κρητικό λαό να εκφράσουν με οποιοδήποτε τρόπο την ηθική και υλική συμπαράστασή τους στους εξεγερμένους αγωνιστές της Αλβανίας, με τη βεβαιότητα ότι ο ίδιος ο αλβανικός λαός είναι άξιος και μπορεί να σταθεί να κανονίσει "τα του οίκου του".

Οι περιπτώσεις βιαιοπραγιών και ληστειών αποτελούν λυπηρά φαινόμενα, δεν αποτελούν όμως τον κανόνα και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να αμαυρώσουν το πραγματικό περιεχόμενο του εθνικού ξεσηκωμού της Αλβανίας, που μπορεί να αποτελέσει και φωτεινό παράδειγμα για τους άλλους καταδυναστευόμενους λαούς των Βαλκανίων, αλλά και της Ανατολικής Ευρώπης.

Περιφερειακή Επιτροπή Κρήτης

της ΠΕΑΕΑ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ