Παρασκευή 21 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΛΗ - ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ
Υποσχέσεις για νέο ξεκίνημα

Το νέο αίμα της ελληνικής πάλης κόντρα στα μεγάλα ονόματα του κόσμου

Το γυμναστήριο του Πανελληνίου ανοίγει τις πύλες του για να φιλοξενήσει κορυφαίους αθλητές της παγκόσμιας πάλης. Στις 9.30 ξεκινάει το διεθνές τουρνουά "Ακρόπολις" με τη συμμετοχή 300 παλαιστών από 33 χώρες. Σημαντικό αθλητικό γεγονός, έστω κι αν η πάλη δεν είναι πια το αγαπημένο άθλημα των Ελλήνων. Η ομοσπονδία με την πρόσληψη του κορυφαίου Ρώσου προπονητή, Γκενάντι Σαπούνοφ, υπόσχεται να επαναφέρει στο προσκήνιο. Ακόμα και στους δύσκολους καιρούς τα ταλέντα δεν έλειψαν. Αν υπάρξουν και τα απαραίτητα κίνητρα, το ελληνικότατο άθλημα, που βάλλεται διεθνώς με πρόσχημα την έλλειψη θεαματικότητας, μπορεί να συγκεντρώσει και πάλι πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας.

Οι ομοσπονδιακοί προπονητές Γκ. Σαπούνοφ (ελληνορωμαϊκή) και Ηρ. Δεσκουλίδης (ελευθέρα), έχουν επιλέξει 58 παιδιά με τα οποία ξεκινούν από το τουρνουά "Ακρόπολις" ένα πρόγραμμα τετραετούς διάρκειας. Το ζητούμενο δεν είναι οι διακρίσεις αυτές καθ' αυτές, αλλά η διαμόρφωση συνθηκών όπου τα νέα παιδιά θα αγαπήσουν την πάλη και δε θα την εγκαταλείπουν με την πρώτη ευκαιρία. Παράλληλα, το τουρνουά είναι και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για την καταγραφή των δυνάμεων, καθώς ακολουθούν το ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Οι συμμετοχές

Οι αθλητές που στελεχώνουν την ελληνική ομάδα είναι κατά κατηγορία βάρους: Ελληνορωμαϊκή: 54κ: Σαμέρας, Μουρατίδης, Μουσιχίδης, 58κ: Θεοδοσιάδης, Γιαλής, Γκίκας, 63κ: Μπούκης, Αρκουδέας, Παπαευθυμίου, 69κ: Κολιτσόπουλος, Γ. Μπούκης, Παπαγεωργίου, Παπαναγιώτου, 76κ: Αβράμης, Τζιώλας, Τριανταφύλλου, Λυκίδης, 85κ: Κατσαρός, Σούλης, Αναγνώστου, Σάββας, Μπέτας, 97κ: Αναγνωστόπουλος, Παπαστεφάνου, Θάνος, Τούσιος, 125κ: Σοφιανίδης Αν., Σοφιανίδης Ν.

Ελευθέρα: 54κ: Καρντάνοφ, Τσκουασέλη, 58κ: Ασλανοσβίλη, Ιακωβίδης, 63κ: Πολυχρονίδης, Μουστόπουλος Κ., Μουστόπουλος Γ., Κεσανίδης, Κλειούσης, 69κ: Σιδηρόπουλος, Λοϊζίδης, Αλεξανδρίδης, Βασιλειάδης, 76κ: Λοϊζίδης Λ., Αθανασιάδης, Πολυανίδης, Ναζίρης, Δαφαράνος, Σιδηρόπουλος, 85κ: Αλεξανδρίδης, Κύδρος, Ιακάρης, Καρακούτης, 97κ: Ξανθόπουλος, Θεοδωρίδης, Σαββίδης, Μπλάγκος, 125κ: Συμεωνίδης, Παπανικολάου, Τοπαλίδης.

Οι ξένες χώρες που εκπροσωπούνται στη διοργάνωση είναι: Πορτογαλία, Ιαπωνία, Πολωνία, Ιταλία, Κύπρος, Ρουμανία, Ουζμπεκιστάν, Γαλλία, ΗΠΑ, Ελβετία, Αυστρία, Κούβα, Γερμανία, Μογγολία, Συρία, Αλβανία, Ν. Αφρική, Ισπανία, Ρωσία, Εσθονία, Βουλγαρία, Τσεχία, Τουρκία, Τυνησία, Ν. Κορέα, Μολδαβία, Ιράν, Μαρόκο, Ουγγαρία και Ουκρανία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ