Παρασκευή 28 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
Οι γυναίκες της ΠΕΑΕΑ για τις 8 του Μάρτη

Μέσα σε ατμόσφαιρα συντροφική, εγκάρδια, φιλική μα και πάντα αγωνιστική, η Επιτροπή Γυναικών της ΠΕΑΕΑ πραγματοποίησε μια όμορφη γιορτή προς τιμή της"Μέρας της Γυναίκας 8 Μάρτη".

Η εκδήλωση των γυναικών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στις 19 - 3 - 97 στην κατάμεστη, από αγωνίστριες και φίλες της Αντίστασης, αίθουσα της ΠΕΑΕΑ. Η Ελπίδα Τεγούλια από τους αντιστασιακούς εκπαιδευτικούς άνοιξε την εκδήλωση, τονίζοντας στην ομιλία της, τη σημασία της ημέρας για το γυναικείο κίνημα και τις μορφές που άλλαξε μέχρι σήμερα.

Στην κεντρική ομιλία η εκπρόσωπος της ΟΓΕ Νίτσα Παπανικολάου (ένθετη φωτο), στάθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η γυναίκα, με τον αναλφαβητισμό, με τις ανισότητες στην εργασία και τέλος στους αγώνες που γίνονται, για να κερδίσει τη θέση που της ανήκει στην οικογένεια και στην κοινωνία.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που ακολούθησε ακούστηκαν αποσπάσματα από το βιβλίο Αύρας Παρτσαλίδου "Αναμνήσεις απ' την ΟΚΝΕ", όπου με χιουμοριστικό τρόπο μάς μετέφερε στις πρώτες απόπειρες γιορτασμού της μέρας στα δύσκολα χρόνια. Μεγάλη συγκίνηση σκόρπισε το ποίημα του Τούρκου λογοτέχνη Αζίζ Νεσίν, για τη μάνα. Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης κράτησε η Χορωδία της ΠΕΑΕΑ που τραγούδησε τραγούδια του αγώνα.

Παρών στην πετυχημένη αυτή γιορτή των γυναικών, ήταν και ο Πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ Νίκος Τερζόγλου,που διακρίνεται σε πρώτο πλάνο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ