Παρασκευή 28 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
"Οχι" στην αποστολή πολυεθνικής δύναμης στην Αλβανία

Η ΠΕΑΥΕΑ καταδικάζει την επέμβαση

Η Πανελλήνια Ενωση Αξ/κών και Υπ/κών Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΥΕΑ), εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγωνιζόμενο αλβανικό λαό, που δίκαια εξεγέρθηκε κατά του διεφθαρμένου καθεστώτος Μπερίσα.

Εμείς οι αξιωματικοί αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, που έχουμε ζήσει στο πετσί μας παρόμοιες καταστάσεις, συγχαίρουμε το γείτονα λαό, που με το θαρραλέο ξεσηκωμό του, δίνει μια απάντηση στους ιμπεριαλιστικούς κύκλους του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ, που στήριξαν και στηρίζουν το καθεστώς του Μπερίσα.

Στέλνουμε, επίσης,μήνυμα στους κύκλους της Νέας τάξης Πραγμάτων που καραδοκούν, για να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, ότι δεν τελείωσαν όλα στην Αλβανία, οι Λαοί αγρυπνούν.

Καταδικάζουμε κάθε ξένη επέμβαση, για δήθεν αποκατάσταση της τάξης, γιατί είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε αιματοκύλισμα και θα εκθέσει σε κίνδυνο και την ελληνική μειονότητα.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να παύσει να πρωτοστατεί στην επιχειρούμενη "διεθνιστική βοήθεια" και να διακόψει κάθε συνεργασία με το καθεστώς Μπερίσα, συμπαραστεκόμενη στον εξεγερμένο αλβανικό λαό, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματά του.

Η πολιτική λύση θα βρεθεί, στη γειτονική μας χώρα, μόνο με τη συμμετοχή και συνεργασία του εξεγερμένου λαού της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ