Παρασκευή 28 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
Υποκριτική κοινωνική ευαισθησία

Πρόσφατα τα ΜΜΕ είχαν κυριευτεί από τρομερή αγανάκτηση και αφιέρωσαν ώρες πολλές για τους, πράγματι βάρβαρους, "αγώνες" μεταξύ σκύλων, που "διοργάνωναν" διάφοροι τζογαδόροι, σε σημείο που ξεσήκωσε και πολλές "καθώς πρέπει" κυρίες και καλλιτέχνιδες σε διαδήλωση διαμαρτυρίας.

Αυτό το ξέσπασμα ευαισθησίας, μου έφερε στο νου μια άλλη "παγκόσμια" έξαρση, με αφορμή τη σκυλίτσα Λάικα, που είχαν στείλει τότε στο Διάστημα οι "άξεστοι" Σοβιετικοί, για να δοκιμάσουν αν ο οργανισμός αντέχει στις εξωγήινες συνθήκες. Ενώ θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν ανθρώπινο ον, κατά το παράδειγμα του πολιτισμένου κόσμου, που χρησιμοποιεί για τα πειράματά του, όχι μόνο έναν, αλλά ολόκληρες ομάδες ανθρώπων. Οπως, π.χ., για να διαπιστώσουν το βαθμό επίδρασης της ραδιενέργειας στον άνθρωπο, έστειλαν ολόκληρο ανύποπτο τάγμα στα νησιά του Ατλαντικού, παραπλανώντας τα ότι θα κάνουν επιστημονικές παρατηρήσεις!

Το ίδιο έγινε και με τα ναρκωτικά, που τα χρησιμοποίησαν κατά τόνους στον πόλεμο του Βιετνάμ, θέλοντας να δουν το ποσοστό επίδρασής τους κατά την περίοδο του πολέμου.

Ετσι, λοιπόν, και οι κυρίες αυτές που προσπάθησαν με τόσο πάθος να παρουσιαστούν σαν υπερασπιστές κοινωνικής ευαισθησίας, δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια φτηνή αγάπη για τα ζωάκια, που τις διευκολύνουν να ξεπερνούν την ανία τους.

Και δε θα έκανα λόγο γι' αυτό το γεγονός, αν ποτέ έβλεπα αυτές τις κυρίες να βγούνε ποτέ σε κάποια εκπομπή και να "διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους", όταν οι πολιτισμένοι της Δύσης, με το πρόσχημα της επέμβασης προς διευθέτηση, δήθεν, διαφορών, ξεσχίζουν κυριολεκτικά τις σάρκες παιδιών, αρρώστων, γερόντων, όπως πρόσφατα στη Βοσνία, και όχι μόνο.

Τις είδατε να διαμαρτυρηθούν ποτέ για την τηλεόραση, που έχει καταντήσει "σχολείο" διαφθοράς, και μέσα από αυτή διδάσκεται η εκτέλεση του "τέλειου" εγκλήματος, η παιδεραστία, η διαστροφή, τα ναρκωτικά; Η πώς οι άνεργοι απελπισμένοι και περιθωριακοί νέοι μ' ένα κατσαβίδι ή ένα στιλέτο λύνουν το πρόβλημα της ανεργίας;

Ευαισθησία λοιπόν ναι, υποκρισία όμως, όχι.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΩΤΙΑΔΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ