Παρασκευή 28 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
Σύνταξη αναπηρίας μετ' εμποδίων

Προς όλα τα ΜΜΕ απευθύνει την επιστολή του ο συνταξιούχος ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ καταγγέλλοντας το Επικουρικό Ταμείο Μετάλλου. Γράφει: "Την 26-1-1984 με αίτησή μου ζήτησα τη χορήγηση επικουρικής σύνταξης αναπηρίας, αφού συγκέντρωνα τις νόμιμες προϋποθέσεις. Το ΙΚΑ μου αναγνώρισε 67% ποσοστό αναπηρίας, η Ανωτάτη Υγειονομική Επιτροπή Στρατού σε ποσοστό πλέον των δυο τρίτων, καθώς και η αντίστοιχη επιτροπή των συντάξεων αναπήρων της Εθνικής Αντίστασης.

Και από τότε άρχισε η οδυνηρή περιπέτειά μου με δίκες, που κρατά δώδεκα ολόκληρα χρόνια.

Η Υπηρεσία του Ταμείου απέρριψε αυθαίρετα με την υπ' αριθ. 493/3-2-86 απόφαση, την αίτησή μου και δεν αναγνώρισε τις νόμιμες 1.142 ημέρες ασφάλισης του χρόνου φυλάκισης και εκτόπισής μου κατά την περίοδο της χούντας από 30-11-68 έως 22-8-73. Ενώ αντίθετα το ΙΚΑ έχει αναγνωρίσει το χρόνο αυτόν με τις αποφάσεις 10845/82 και 9854/83. Επίσης απέρριψε την αίτησή μου, που ζητούσα να αναγνωριστεί ο χρόνος συμμετοχής μου στην Εθνική Αντίσταση, παρ' όλο το πιστοποιητικό Νομαρχίας Αττικής που προσκόμισα, είχε δε αναγνωριστεί ως συντάξιμος από το ΙΚΑ.

Κατά της απόφασης αυτής του Ταμείου Μετάλλου προσέφυγα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου το οποίο με απόφαση της 1-7-86, απέρριψε την προσφυγή".

Στη συνέχεια ο επιστολογράφος περιγράφει πως ύστερα από πολλές αντεκδικήσεις με αρμόδια όργανα κατέφυγε και στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά όπου στις 7-8-94 δικαιώνεται και υποχρεώνεται το Ταμείο να κάνει δεκτό το αίτημά του. Να του αναγνωρίσει, δηλαδή, στην ασφάλισή του τις 1.142 μέρες και να του χορηγήσει σύνταξη αναπηρίας από κοινή νόσο.

Ομως το Ταμείο, και παρ' όλο ότι το υπουργείο Εργασίας με το υπ' αρ. Φ. 105/1517 της 17-1-97 έγγραφό του παραγγέλνει να εφαρμοστεί η απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά, δεν του έχει μέχρι σήμερα χορηγήσει τη σύνταξη και τα αναδρομικά που του αναλογούν. Τελειώνοντας με αγωνία ρωτά: "Ποιος θα με γλιτώσει από την αντεργατική και αντιασφαλιστική αυτή σφηκοφωλιά που λέγεται Επικουρικό Ταμείο Μετάλλου;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ