Παρασκευή 28 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
Καταγγέλλει τη διοίκηση του ΤΕΒΕ

Ο ΝΙΚΑΝΔΡΟΣ ΚΕΠΕΣΗΣ,από τη Νέα Φιλαδέλφεια, απευθύνει ανοιχτή επιστολή, μέσω του "Ριζοσπάστη", προς το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας και το Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας κάνοντας την παρακάτω καταγγελία:

"Η διοίκηση του ΤΕΒΕ και προσωπικά ο κ. Κοντός καθυστερούν παράνομα περισσότερο από ένα χρόνο την καταβολή του ποσού των 766.046 δρχ. που το Ε Τμήμα του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών επιδίκασε υπέρ της συζύγου μου Χαράς Κεπέση με την απόφασή του 3997/95.

Το επιχείρημα ότι απ' το επιδικασθέν ποσό έπρεπε να πάρει ο εγγονός της πεθεράς μου το 50%, είναι πέρα για πέρα αβάσιμο. Ο κ. Κοντός μας παίδεψε από τον Αύγουστο του 1990 για να χορηγηθεί στην πεθερά μου Αικατερίνη χήρα Γ. Χωραφάκη το τετραπληγικό επίδομα. Το αναγκαίο ποσό το επιφορτιστήκαμε εμείς και με το παραπάνω. Εμείς (η σύζυγος και εγώ) αναλάβαμε την προστασία και φροντίδα της, από τις 18-10-82 που πέθανε ο πεθερός μου. Εμείς μέχρι τον θάνατό της, που πέθανε στα χέρια μας, στο σπίτι μας (Κηφισού 32 Α, Ν. Φιλαδέλφεια) στις 30-6-91.

Τέσσερις μήνες περίπου μετά το θάνατό της, συγκεκριμένα στις 22-10-91, η σύζυγός μου υπέβαλε στο Διοικ/κό Πρωτοδικείο Αθηνών προσφυγή - αγωγή για αποζημίωση των δαπανών, που καταβάλαμε, για την πεθερά μου, που πολύ κακώς δεν είχε χορηγήσει το ΤΕΒΕ. Το επιδικασθέν, από το Δ/κο Εφετείο Ε Τμήμα, ποσό, που δεν είναι παρά μόνο μικρό μέρος απ' τις δαπάνες περίθαλψης της εκλιπούσης και των δικαστικών εξόδων, ανήκει εξ ολοκλήρου στη σύζυγό μου, όπως άλλωστε ρητά αναφέρεται στην αναφερθείσα απόφαση 3997/95 του Δ/κου Εφετείου (Ε Τμήμα).

Την άποψη αυτή είχε και ο προϊστάμενος του Νομικού Τμήματος, κ. Νομικός, όπως μου είπε απ' τον Οκτώβρη ακόμη του 1996, αλλά δεν εισακούστηκε απ' τον κ. Κοντό. Την ίδια με τον κ. Κοντό αρνητική στάση, κράτησε και ο κ. Δ. Κωστακόπουλος, δικηγόρος του ΤΕΒΕ, παρά τη λεπτομερέστατη αναφορά μου στη Δ/ση του ΤΕΒΕ (αρ. πρ. 12335/10-10-96) και την αλληλογραφία και την τηλεφωνική επικοινωνία που είχα πρόσφατα μαζί του.

Καταγγέλλω όλα αυτά τα απαράδεκτα και παράνομα. Αν σε άτομα, όπως ο υπογραφόμενος φέρονται έτσι, οι κ. κ Κοντός και Κωστακόπουλος, φαντάζομαι τη γενικότερη συμπεριφορά τους, για περιπτώσεις σοβαρές ασθενών.

Ζητώ την άμεση παρέμβαση του υπουργού Υγείας Πρόνοιας και του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, για παρανομίες που συνεργούν ή ανέχονται μέλη του, όπως οι προαναφερθέντες".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ