Κυριακή 30 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΣΚΕΨΕΙΣ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ - ΑΠΟΨΕΙΣ

Αγαπητέ "Ρίζο"

Για την κυκλοφορία του "Ριζοσπάστη"

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ,Αθήνα. Ενα από τα μέσα επικοινωνίας που διαθέτει το Κόμμα μας, το ΚΚΕ, είναι και ο "Ριζοσπάστης". Η εφημερίδα που όχι μόνο προβάλλει και υπερασπίζεται την ιδεολογία και την πολιτική του, αλλά και εξίσου με την ίδια συνέπεια και μαχητικότητα, υπερασπίζεται τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων, του λαϊκού κινήματος. Ταυτόχρονα ενημερώνει, καθημερινά, υπεύθυνα και ολόπλευρα για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Παρ' όλα αυτά, ο "Ριζοσπάστης" δεν αγοράζεται ακόμα από το σύνολο των μελών του Κόμματος και της ΚΝΕ, γεγονός που έχει συνέπεια να μην εμπλουτίζεται το καθημερινό ιδεολογικο - πολιτικό μας οπλοστάσιο, με τις απόψεις και προτάσεις του Κόμματος για τα ελληνικά και διεθνή γεγονότα. Επίσης δημιουργούνται σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Σήμερα δε, που το Κόμμα ανοίγει νέους δρόμους, όπως του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου Πάλης και παρεμβαίνει θετικά στις καθημερινές πολιτικές εξελίξεις, δεν επιτρέπεται να υπάρχουν μέλη, Κνίτες, οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ, που να μην αγοράζουν, διαβάζουν και διακινούν τον "Ριζοσπάστη" και την ΚΟΜΕΠ.

Ολα τα μέλη των Κομματικών Οργανώσεων, βετεράνοι και νέοι, να βγούμε στα τετράγωνα, στα σταυροδρόμια, στον ηλεκτρικό σταθμό, παντού, να βοηθήσουμε στη διακίνηση της εφημερίδας μας, ώστε ν' ανεβάσουμε την κυκλοφορία της.

Μας "μαδάει"

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΟΡΦΥΡΗΣ,Περιστέρι. Το πρώτο μέλημα του ΟΤΕ, στους λογαριασμούς που μας στέλνει, είναι να χρεώνει πρώτα το σεβαστό ποσό των 3.700 δρχ., ως βασικά τέλη και μάλιστα για τους επόμενους μήνες! Δηλαδή τηλεφωνικές συνδιαλέξεις από 8-11-96 ές τις 9-1-97 με βασικά τέλη και για Φλεβάρη - Μάρτη 1997, και ρωτώ: Ποια επιχείρηση, ποιος Οργανισμός (μόνο ο ΟΤΕ), ζητά να προπληρωθεί για τους επόμενους δυο μήνες; Περιμένω μιαν απάντηση πάνω σ' αυτό το θέμα.

Στην προκειμένη περίπτωση, πιστεύω, ότι το αρμόδιο υπουργείο έχει υποχρέωση αλλά και καθήκον να επέμβει, εφόσον ο εν λόγω Οργανισμός είναι κάτω από την άμεση καθοδήγησή του.

Καλό θα 'ναι να επέμβει και ο υπουργός Δικαιοσύνης, για να σταματήσει το "μάδημα" που κυριολεκτικά γίνεται από τον ΟΤΕ σε βάρος των συνδρομητών.

Ποιους φοβούνται;

Δ. Θ ΛΑΓΚΑΔΙΩΤΗΣ - ΤΑΚΗΣ,Αθήνα. Στις μεγάλες κινητοποιήσεις που πρόσφατα πραγματοποίησαν πολλές και μεγάλες ομάδες εργαζομένων της χώρας μας, ζητώντας από την κυβέρνηση μια καλύτερη ζωή, αυτή απαντά ότι δεν υπάρχουνε χρήματα! Δεν μπορεί - λένε - η κυβέρνηση να ξεφύγει από το πρόγραμμα του Μάαστριχτ, διότι τότε θα καταστραφεί ό,τι καλό έχει γίνει έως τώρα!

Ομως η κυβέρνηση δεν εξήγησε στον ελληνικό λαό τι πραγματικά περιέχει αυτή η Συνθήκη και σε τι "καλό" αποβλέπει, ώστε να το διαφυλάττει "ως κόρη οφθαλμού".

Και κάτι άλλο: Η κυβέρνηση, ως γνωστό, διαθέτει τεράστια κονδύλια για τον εξοπλισμό της χώρας, αλλά γιατί το κάνει αυτό; Από ποιον φοβάται, αφού δεν υπάρχει πια ο "από βορρά κομμουνιστικός κίνδυνος"; Οσο για τους Τούρκους, ε, μ' αυτούς βρισκόμαστε στον ίδιο συνασπισμό, στο ΝΑΤΟ, δε διατρέχουμε κίνδυνο! Αρα, ένα μόνο φόβο έχει η κυβέρνηση και αυτός είναι ο ελληνικός λαός, ο οποίος όταν είναι ενωμένος και αποφασισμένος κάνει θαύματα και το 'χει αποδείξει!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ