Τετάρτη 16 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Στη μνήμη της ΧΑΡΟΥΛΑΣ Χωραφάκη - ΚΕΠΕΣΗ και αντί για στεφάνι στο νωπό τάφο της, ο Θεόδωρος Παπαπαναγιώτου πρόσφερε στο ΚΚΕ 10.000 δρχ.

* * *

Στη μνήμη του ΓΙΩΡΓΗ και της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΠΑΠΛΩΜΑΤΑ,του ΓΙΩΡΓΗ και της ΕΙΡΗΝΗΣ ΛΟΥΤΡΑΡΗ και του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΠΛΩΜΑΤΑ,προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ ΕΒΕ Μυτιλήνης, 100.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Βασίλης - Καλλιόπη - Γιώργος Παπλωματάς

* * *

λ9

Στη μνήμη του βετεράνου κομμουνιστή ΓΙΩΡΓΗ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ ο Βενιζέλος και η Ασημίνα προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Θρακομακεδόνων, 10.000 δρχ.

  • Ο Γ. Η. πρόσφερε 20.000 δρχ. στην ΚΟΒ Παγκρατίου στη μνήμη του παλαίμαχου κομμουνιστή Γιώργη Τρικαλινού.
  • Στη μνήμη του αξέχαστου φίλου Γιώργη Τρικαλινού,ηγετικού στελέχους του ΚΚΕ, προσφέρω στο "Ριζοσπάστη" 10.000 δρχ.

Χρήστος Μάνος

* * *

λ9

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΔΗΜΗΤΡΗ Αρ. ΣΚΥΒΑΛΟΥ από την Κριτσά Λασηθίου, που πέθανε πριν από 5 χρόνια, η σύζυγός του Πελαγία Δ. Σκύβαλου και ο γαμπρός του Μ. Πάγκαλος προσφέρουν, μέσω της ΚΟΒ Αγ. Νικόλαου, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

* * *

λ9

Ο αγωνιστής ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΛΗΣ μέλος του ΚΚΕ, από το Μεγαλόβρυσο Αγυιάς Λάρισας, στην Κατοχή ήταν ΕΠΟΝίτης και αντάρτης του ΕΛΑΣ. Το 1946 κλήθηκε να υπηρετήσει τη θητεία του και τον έστειλαν στο Μακρονήσι. Στάθηκε όρθιος και αταλάντευτος και τα τελευταία χρόνια ήταν στέλεχος της ΚΟΒ Χαλανδρίου.

Στη μνήμη του πρόσφεραν: Ο Γιάννης Παπαγιάννης 5.000 δρχ. στην ΚΟ Χαλανδρίου και 2.000 δρχ. στο "Ριζοσπάστη. Η αδελφή του Μαρία και ο Βασίλης Δερβένης από 2.000 δρχ. επίσης στο "Ριζοσπάστη".

* * *

Τα μέλη της ΚΟΒ Κέντρου ΟΤΕ πρόσφεραν στο ΚΚΕ 20.000 δρχ. στη μνήμη του πατέρα του συντρόφου τους Αντώνη Ντρέκου ΠΕΤΡΟΥ ΝΤΡΕΚΟΥ.

* * *

λ9

Στις 13 Απρίλη συμπληρώθηκαν 6 μήνες από τότε που έφυγε από κοντά μας ο αγαπημένος μας ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΠΟΥΛΙΟΣ.Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1924. Το 1943 οργανώθηκε στην ΟΚΝΕ και το 1944 έγινε μέλος του ΚΚΕ. Ως το τέλος της ζωής του παρέμεινε αταλάντευτος αγωνιστής για τα ιδανικά της δημοκρατίας, της Ειρήνης και του σοσιαλισμού.

Στη μνήμη του προσφέρουμε, μέσω της ΚΟΒ Κυψέλης, της οποίας ήταν μέλος, 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, στο κόμμα το οποίο υπηρέτησε πιστά ως το τέλος της ζωής του, με την ευχή να δυναμώνουν οι αγώνες του λαού για το καλό του τόπου.

Η σύζυγος Κατίνα Πούλιου

Τα παιδιά και τα εγγόνια του

* * *

Ο Ιάκωβος Μηναϊδης και η Παναγιώτα Μηναϊδη - Μολογιάννη προσφέρουν στο ΚΚΕ 20.000 δρχ., μέσω της ΚΟΒ Δάσους Χαϊδαρίου στη μνήμη των γονιών του ΕΥΘΥΜΙΑΣ και ΣΠΥΡΟΥ από τις Καρούτες Δωρίδας.

* * *

Στη μνήμη του πατέρα μου ΑΝΤΩΝΗ ΜΕΪΜΑΡΟΓΛΟΥ,προσφέρω στο ΚΚΕ 20.000 δρχ.

Πόπη Μεϊμάρογλου

* * *

λ9

Με τη συμπλήρωση 6 μηνών από το θάνατο του ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΙΤΣΑ,το Σάββατο 19 Απρίλη γίνεται στον Αγιο Κωνσταντίνο το μνημόσυνό του.

Ο Γ. Δρίτσας γεννήθηκε το 1921 στην Περαχώρα Κορινθίας. Το 1943 βγήκε στο βουνό, στο 6ο Σύνταγμα Κορίνθου του ΕΛΑΣ. Πήρε μέρος στη μάχη της Στυμφαλίας, της Κορίνθου, της Πάτρας, της Γλόγοβας και σε άλλες.

Ηταν μέλος του Παραρτήματος Περαχώρας της ΠΕΑΕΑ.

Στη μνήμη του η γυναίκα του Κατερίνα και τα παιδιά του πρόσφεραν στο Παράρτημα Λουτρακίου - Περαχώρας 5.000 δρχ.

* * *

Πέθανε στις 11 Απρίλη 1997 και κηδεύτηκε την επομένη η ΣΟΦΙΑ ΣΥΜΙΩΤΗ. Στη μνήμη και αντί για στεφάνι στον τάφο της νύφης του ο Θανάσης Συμιώτης πρόσφερε 10.000 δρχ. στην Επιτροπή Ειρήνης Καρδίτσας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ