Παρασκευή 18 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
Στη μνήμη του Δ. Ραβάνη - Ρεντή

Συμπληρώθηκε στις 21/3/1997 ένας χρόνος από τότε που έφυγε από κοντά μας ένας άξιος αγωνιστής του ΚΚΕ, ένας ποιητής και λογοτέχνης. Ενας πολύτιμος άνθρωπος και για την οικογένειά μας, ένας γλυκός και καλός φίλος - ο Δημήτρης Ραβάνης - Ρεντής - ο Μίμης μας, ο Φους - Φους, ο άνθρωπος που αφιέρωσε όλη του τη ζωή στον αγώνα του Κόμματος και του λαού μας, για να δει κάποτε η πατρίδα μας μια άσπρη μέρα. Αγωνιστής από τα παιδικά του χρόνια, στην Κατοχή από τις γραμμές του ΕΑΜ και μετά αντάρτης του ηρωικού ΔΣΕ και στην προσφυγιά μας πολυτιμότατος βοηθός στην καλλιτεχνική δραστηριότητα. Μετά την επιστροφή στην Ελλάδα, μόνιμος και πολύτιμος συνεργάτης του "Ριζοσπάστη" και του "902 Αριστερά στα FM".

Αγαπητέ μας Μίμη, δε σε ξεχάσαμε ούτε εμείς ούτε το αγαπημένο σου κόμμα το ΚΚΕ - σε έχουμε όλον μέσα στην καρδιά και το νου μας, γιατί σε αισθανόμαστε πάντα κοντά μας - με τα φλογερά επαναστατικά τραγούδια που μας άφησες, με τα ποιήματα και τα αξιόλογα βιβλία σου, εμπνευσμένα από τον τιτάνιο και ηρωικό αγώνα του Κόμματός μας και του λαού μας.

Ας είναι αιώνια η μνήμη σου - και ας αποτελέσουν αυτές οι φτωχές σειρές έναν ελάχιστο φόρο τιμής στη φωτεινή και ζωντανή για μας μνήμη σου. Εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα, από εκεί που τον άφησες εσύ, γλυκέ μας Μίμη. Κοιμήσου ήσυχα.

Οι φίλοι και συναγωνιστές σου με βαθιά ευγνωμοσύνη

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ