Παρασκευή 18 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Στις 4 Απρίλη 1997, έφυγε από τη ζωή ο αγωνιστής ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΥΝΤΑΣ, δάσκαλος, από τη Λυσσαρέα Αρκαδίας. Πέρασε φυλακές και εξορίστηκε στο Μακρονήσι και την Ικαρία, αλλά έμεινε αταλάντευτος στις αρχές του ΚΚΕ. Ηταν καλός σύζυγος και πατέρας. Η γυναίκα του Κυριακούλα ήταν αδελφή του Νίκου Πλουμπίδη.

Αντί για στεφάνι στον τάφο του, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 5.000 δρχ. από τα βάθη της καρδιάς μας. Ας είναι ελαφρύ και δροσερό το χώμα που σε σκέπασε, όπως ελαφρύ και δροσερό ήταν και το όνειρό σου. Εσύ θα μείνεις για πάντα στις καρδιές μας και μεις στα μετερίζια που μας οδήγησες.

Ο αδελφός του Παναγιώτης και η νύφη του Ξένη Τούντα

* * *

Στη μνήμη του αγαπημένου μας συντρόφου ΓΙΩΡΓΗ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟΥ,παλαίμαχου αγωνιστή και στελέχους του ΚΚΕ, που πρόσφατα τον χάσαμε, προσφέρουμε στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Υμηττού, 30.000 δρχ.

Ελένη και Γιάννης Παλαβός

* * *

λ9

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΝΤΟΥ, μέλους του ΚΚΕ από την Αμφιλοχία, ο Δημήτρης και η Μαρία Κώτσιρα, από την Καλαμάτα, προσφέρουν 30.000 δρχ. για ενίσχυση του "Ριζοσπάστη".

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών από τη Χίο, που έδωσαν τη ζωή τους στον αντιφασιστικό αγώνα, προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω της Β/Α Αχτίδας της ΚΟ Αθήνας.

Γιάννης Μαυρής

* * *

Ο Θύμιος Παντ. Βαλκανάς προσφέρει 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ και 10.000 δρχ. στην ΚΝΕ και εύχεται επιτυχία στο Συνέδριό της, στη μνήμη του πατέρα του ΠΑΝΤΕΛΗ,του αδελφού του ΜΙΜΗ,στη μνήμη του ήρωα ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ και όλων των νεκρών αγωνιστών.

* * *

Στη μνήμη του αγωνιστή ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΕΡΑΝΙΟΥ, ιδρυτικού μέλους και προέδρου της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Παραρτήματος Πατησίων - Ριζούπολης της ΠΕΑΕΑ, η σύζυγός του Αθηνά Γερανίου και τα παιδιά της πρόσφεραν 50.000 δρχ. στο Παράρτημα.

* * *

Ο Θεόδωρος Σαριτζιώτης πρόσφερε 5.000 δρχ. στο Παράρτημα Πατησίων - Ριζούπολης της ΠΕΑΕΑ και 5.000 δρχ. στην Επιτροπή Ειρήνης, στη μνήμη του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ ΑΡΗ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗ και του ήρωα ΝΙΚΟΥ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ. * * *

Στη μνήμη των αγωνιστών ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗ,ΑΝΤΩΝΗ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ (Κατσαντώνη) και της συζύγου του ΜΑΡΙΑΣ,που αγωνίστηκαν με συνέπεια για τα ιδανικά του ΚΚΕ, η Αννα Καρακασίδου και τα αδέρφια της πρόσφεραν 5.000 δρχ. στην ΚΟΒ "Νίκος Μπελογιάννης" Νίκαιας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ