Κυριακή 20 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
Το ηρωικό Μικρό Χωριό Ευρυτανίας χωρίς συγκοινωνία

Αγαπητέ "Ριζοσπάστη",

Θέλω να εκφράσω την πικρία και την αγανάκτησή μου για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια με τη συγκοινωνία στον οικισμό του Παλαιού Μικρού Χωριού Καρπενησίου. Η συγκοινωνιακή γραμμή που εξυπηρετεί τα χωριά της περιοχής μας, τερματίζει στο Μικρό Χωριό και δε συνεχίζει στο Παλαιό Μικρό Χωριό, που απέχει λιγότερο από δυο χιλιόμετρα, ούτε καν τις ημέρες των εορτών και του καλοκαιριού, κατά τις οποίες υπάρχει μεγάλη κίνηση επισκεπτών. Παρά τις επανειλημμένες παραστάσεις, οι υπεύθυνοι του ΚΤΕΛ Ευρυτανίας εμμένουν στην απόφασή τους για διακοπή της γραμμής.

Ετσι πλήττεται ο τουρισμός και ο κόσμος που πηγαινοέρχεται. Ισχυρίζονται πως δεν υπάρχουν επιβάτες... Μα όταν τόσα χρόνια έχει σταματήσει η συγκοινωνία προς τον Παλαιό Οικισμό, επόμενο είναι να έχουν περιοριστεί σημαντικά οι μετακινήσεις του επιβατικού κοινού. Ισχυρίζονται ότι ο συγκοινωνιακός φορέας έχει ελλείμματα και δεν μπορεί να κάνει μια διαδρομή δυο χιλιομέτρων!!! Μα ελλείμματα έχουν όλοι οι συγκοινωνιακοί φορείς της χώρας μας, αλλά δε σταματούν τις συγκοινωνίες, γι' αυτό άλλωστε εισπράττουν και τις γνωστές επιχορηγήσεις... Οι συγκοινωνίες της δικής μας περιφέρειας δεν επιχορηγούνται; Εμείς ως φορολογούμενοι δεν τις πληρώνουμε; Δυστυχώς όμως, εδώ υπάρχει ένα χωριό που κόβεται στα δυο και αυτή η εξαίρεση είναι ηθελημένη γιατί ορισμένοι θέλουν την απομόνωση του χωριού. Το Μικρό Χωριό έχει μεγάλη ιστορία, συνέδεσε το όνομά του με την Κατοχή και την Εθνική Αντίσταση και κτυπήθηκε αλύπητα από τον κατακτητή, αλλά και από τη φύση με την κατολίσθηση του 1963, που είχε αποτέλεσμα να δημιουργηθούν οι δύο οικισμοί.

Οι άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο μας και την ιστορία, να βοηθήσουν να βρεθεί μια λύση. Ζητάμε να ξεκινήσει η συγκοινωνία τώρα τις γιορτές του Πάσχα και να συνεχίζεται το καλοκαίρι και όλο το χρόνο.

ΔΗΜ. ΚΡΙΚΟΣ

Αθήνα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ