Τετάρτη 23 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Παγκρήτια αντιβασική κινητοποίηση

Την Κυριακή 18 Μάη με συμβολικό αποκλεισμό της βάσης της Σούδας και συλλαλητήριο στα Χανιά

Ο αγώνας κατά των ξένων βάσεων στην πρώτη γραμμή του φιλειρηνικού κινήματος στην Κρήτη. Σε κοινή σύσκεψη που πραγματοποίησαν την Κυριακή οι Επιτροπές Ειρήνης Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου, Λασηθίου αποφασίστηκε για τις 18 Μάη η διοργάνωση παγκρήτιας κινητοποίησης που θα περιλαμβάνει συμβολικό αποκλεισμό της βάσης της Σούδας και συλλαλητήριο στα Χανιά.

Οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης καλούν το λαό της Κρήτης να πάρει μέρος σε αυτή την κινητοποίηση, "να μη δεχτεί παραπέρα οι τύχες του να καθορίζονται στα επιτελεία του αμερικανικού Πενταγώνου της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των ντόπιων θερμοκέφαλων υποτακτικών του αμερικανικού και ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού".

Με την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Επιτροπές Ειρήνης της Κρήτης καταγγέλλουν την επέμβαση στην Αλβανία, εκφράζουν την αντίθεσή τους στο νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα, διατυπώνουν τις ανησυχίες τους για τα σχέδια διχοτόμησης της Κύπρου και του Αιγαίου. Επίσης, εκφράζονται οι ανησυχίες τους για την αναβάθμιση των ΝΑΤΟικών βάσεων στην Κρήτη, τις προσπάθειες να μετατραπεί το νησί σε ορμητήριο των δυνάμεων ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ και καταγγέλλεται η μετατροπή του αεροδρομίου Καστελλίου Ηρακλείου σε ΝΑΤΟικό ορμητήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ