Πέμπτη 24 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ετοιμάζονται για καλοκαίρι

Αρχισαν οι πρόβες του κλασικού μιούζικαλ "Ο βιολιστής στη στέγη",του Γιόζεφ Στάιν,που ανεβαίνει το πρώτο δεκαήμερο του Ιούνη, στο θέατρο "Αθήναιον",της οδού Πατησίων. Τη μετάφραση του έργου, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έκανε ο Σταμάτης Φασουλής,ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κώστας Τσιάνος.Τα σκηνικά - κοστούμια είναι του Γιώργου Ασημακόπουλου,οι χορογραφίες του Δημήτρη Παπάζογλου,η μουσική του Γιούρι Στούπελ και οι στίχοι της Αφροδίτης Μάνου.

Το ρόλο του Τέβιε, ο ήρωας του έργου και πάτερ φαμίλιας με τη γυναίκα και τις πέντε κόρες του, που μιλά με το Θεό για τα προβλήματά του, ερμηνεύει οΓρηγόρης Βαλτινός,τη σύζυγό του η Μάρθα Βούρτση.Παίζουν επίσης: Τάνια Τρύπη, Πέγκυ Τρικαλιώτη, Εβελίνα Παπούλια, Τζώνης Θεοδωρίδης, Χρήστος Ευθυμίου, Χρήστος Γιάνναρης, Αρτό Απαρτιάν, Δημήτρης Τζουμάκης, Ελενα Γεροδήμου, Δήμητρα Ζαχαρίου, Σία Κοσκινά κ.ά.

  • Το μιούζικαλ των Νιλ Σάιμον και Μάρβιν Χάμλις "Αντίο, κορίτσι μου" πρόκειται να ανέβει στις 6 Ιούνη, στο θέατρο "Παρκ",σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη,ο οποίος μαζί με τη Ζάννα Αρμάου υπογράφουν τη μετάφραση. Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι της Φωτεινής Δήμου,ενώ τη μουσική διεύθυνση και παραγωγή έχει αναλάβει ο Αλέξης Παπαδημητρίου.Οι στίχοι των τραγουδιών είναι του Αρη Δαβαράκη.Η παραγωγή εξασφάλισε για τις χορογραφίες τη συνεργασία της επικεφαλής των χορογράφων του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας Τζέιν Γκίμπσον,ενώ για τους φωτισμούς της παράστασης τον Αγγλο Ρικ Φίσερ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ