Παρασκευή 25 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
Από τη δράση των Παραρτημάτων

Οι αντιστασιακοί των Παραρτημάτων (Αττικής) ΒΥΡΩΝΑ,ΚΟΛΩΝΟΥ,

ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ,ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ - ΘΗΣΕΙΟΥ - ΠΑΝΩ ΣΦΑΓΕΙΩΝ,ΑΧΑΡΝΩΝ - ΒΑΘΗΣ και ΒΕΡΟΙΑΣ,ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑΣ,ΑΡΤΑΣ,ΒΟΛΟΥ,στις Γενικές τους Συνελεύσεις που συνήλθαν αυτό το διάστημα, σε υπομνήματά τους, που ενέκριναν και ψήφισαν, αποστέλλοντάς τα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όλους τους κυβερνητικούς αρμόδιους, ζητούν:

Την κατάργηση του άρθρου 7 του Ν. 2320/95 που προβλέπει την επανάκριση των αγωνιστών, που ήδη έχουν κριθεί νομιμότατα.

Την επαναφορά του άρθρου 27 του Ν. 1813/88 που αφορά τη συνταξιοδότηση των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης που είναι συνταξιούχοι του ΟΓΑ.

Την επικύρωση των πρακτικών αναγνώρισης της ιδιότητας του αγωνιστή από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας, τα οποία κρατάει από το Νοέμβρη 1089 μέχρι σήμερα, για να προχωρήσει η διαδικασία συνταξιοδότησης των φτωχών αγροτών αγωνιστών.

Την αποκατάσταση των ανασφαλίστων.

Τη χορήγηση κατ' έτος εφ' άπαξ μικρής οικονομικής αρωγής και στους ανάπηρους και θύματα του εμφυλίου πολέμου που κόπηκαν βάσει του Ν. 2084/92.Τη χορήγηση της αντιστασιακής σύνταξης και στις πολύτεκνες αγωνίστριες.Να γίνει Νόμος το Νομοσχέδιο της Οικουμενικής Κυβέρνησης.

Να ανεγερθεί Μνημείο της Εθνικής Αντίστασης Κεντρικά και στην Καισαριανή.

Να διεκδικήσει η κυβέρνηση από τους Γερμανούς τις πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο.

Να διδάσκεται η Εθνική Αντίσταση στα σχολεία.

Και δηλώνουν ότι σε καμιά περίπτωση δε θα πάρουν μέρος στην Επιτροπή Επανάκρισης των Αγωνιστών, γιατί θεωρούν ότι είναι απαράδεκτη και αποτελεί εμπαιγμό και διασυρμό των αγωνιστών εδώ και 16 χρόνια.

Τέλος, οι αντιστασιακοί των παραπάνω Παραρτημάτων, η Ενωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου, ΠΕΚΑΜ και το Παράρτημα ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΠΕΑΕΑ αποδοκιμάζουν και καταδικάζουν την επέμβαση της ΝΑΤΟικής δύναμης στην Αλβανία, που, με το πρόσχημα της υπεράσπισης και διανομής της ανθρωπιστικής βοήθειας στο δοκιμαζόμενο λαό, εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα.

Ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει την ελληνική στρατιωτική αποστολή από τα εδάφη της γειτονικής μας χώρας, αφήνοντας το λαό της να αποφασίσει μόνος του για το μέλλον του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ