Παρασκευή 25 Απρίλη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

λ9

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΓΓΑΛΗ,προσφέρουμε 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ "Αγ. Σπυρίδωνα" Αιγάλεω.

* * *

λ9

Με τη συμπλήρωση 3 χρόνων από το θάνατο του αγωνιστή ΘΩΜΑ ΡΟΠΟΥΛΟΥ,η σύζυγός του Μαρία Ρόπουλου πρόσφερε, μέσω της ΚΟΒ Ελληνικού, 5.000 δρχ. για το 7ο Συνέδριο της ΚΝΕ.

* * *

λ9

Ο ΣΤΑΘΗΣ ΠΡΩΙΑΣ πήρε μέρος στον πόλεμο του 1940 - '41 και τραυματίστηκε βαριά, με αποτέλεσμα να μείνει ανάπηρος. Στην Κατοχή, παρά την αναπηρία του, πρόσφερε και αυτός τις υπηρεσίες του στην Εθνική Αντίσταση.

Πέθανε στις 19 Απρίλη 1997, πιστός στα ιδανικά της ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Στη μνήμη του αγαπημένου συντρόφου της ζωής μου, προσφέρω 10.000 δρχ. στο ΚΚΕ.

Γεωργία Πρώια

* * *

Ο Γρηγόρης Υετίων πρόσφερε στη "Δημοκρατική Μέριμνα" 30.000 δρχ., στη μνήμη του αδελφού του ΚΛΗΜΗ ΥΕΤΙΩΝΑ,των εξαδέλφων του ΚΩΣΤΑ και ΑΙΜΙΛΙΟΥ ΥΕΤΙΩΝΑ,καθώς και στη μνήμη όσων θυσιάστηκαν στον αγώνα για τα ιδανικά της Εθνικής Αντίστασης.

* * *

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου μου θείου και αγωνιστή ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΝΑ,που υπήρξε από τα πρώτα μέλη του ΚΚΕ, προσφέρω 10.000 δρχ.

Ο αγαπημένος του ανιψιός Δημήτρης Γιωργοπαπαδάκος

* * *

Ο Σάββας Τσομπανβασίλης, αντιστασιακός, από τη Χωριστή Δράμας, πρόσφερε 15.000 δρχ. στο Παράρτημα Δράμας της ΠΕΑΕΑ, στη μνήμη των παρακάτω αγωνιστών: ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΣΙΜΠΑ,ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΡΟΥΜΠΑ,ΑΓΓΕΛΟΥ ΤΖΑΜΠΑΖΗ,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΑΠΑΡΔΕΛΑ,ΑΝΕΣΤΗ ΒΕΛΕΝΗ,ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΕΧΑΓΙΑ,ΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΑΜΑΡΑ,ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΖΑΜΠΡΑΝΗ,ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑΥΡΙΝΑΚΗ,ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΤΟΥΛΜΠΕΡΗ,ΘΕΟΔΩΡΟΥ και ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΚΟΥΛΙΟΥ,ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΖΕΙΚΟΥ,ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΠΑΓΩΝΗ,ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΤΣΑΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ,ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΚΟΥΚΟΥ,ΛΑΣΚΑΡΗ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ,ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΡΑΝΟΒΑΛΗ,ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ,ΘΕΟΧΑΡΗ ΤΣΑΡΠΙΤΣΑΛΗ,ΓΕΩΡΓΙΟΥ και ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΤΣΑΝΑΛΗ.

* * *

λ9

Πέρασαν τριάμισι χρόνια από την ημέρα που έφυγε από κοντά μου ο αγαπημένος μου σύντροφος στη ζωή και στον αγώνα, ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΟΛΙΑΤΗΣ.Αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης - κομμουνιστής.

Στη μνήμη του και για την ονομαστική του γιορτή, προσφέρω 10.000 δρχ. στον καθημερινό μας σύντροφο το "Ριζοσπάστη", 10.000 δρχ. για το 7ο Συνέδριο της ΚΝΕ και 30.000 δρχ. στην ΚΟ Γαλατσίου.

Η σ. Ιωάννα


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ